2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Ozorai kábítószer: már hét embert állítottak elő

,

2013. augusztus 3., szombat 21:02, frissítve: vasárnap 12:34

Eddig hat francia és egy német állampolgárt állítottak el a rendőrök kábítószer-fogyasztás miatt az ozorai fesztivál környékén elrendelt fokozott ellenőrzés során. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek. A sárbogárdi rendőrkapitány pénteken, szakhatósági állásfoglalásában nem támogatta a fesztivál megrendezését. A jegyző hétfőn dönthet, de szakhatósági engedély hiányában ő sem határozhat másképp. A szervezők ennek ellenére – előzetes regisztráció után – beengedték az érkező vendégeket.

Szombat délelőtt is több százan érkeztek az O.Z.O.R.A. fesztiválra, őket regisztráció és átvizsgálás után engedtek be a rendezvény területére.

A programok a kiírás szerint kedden kezdődnek, de az csak hétfőn dől el, hogy megtarthatják-e a rendezvényt. A sárbogárdi rendőrkapitány pénteken szakhatósági állásfoglalásában nem támogatta a fesztivál megrendezését. A jegyző hétfőn dönthet, de szakhatósági engedély hiányában ő sem határozhat másképp.

A szervezők több mint 10 ezer embert várnak.

A rendőrség ellenőrzőpontja Igar község határában. A Fejér megyei Dádpusztán tartandó Ozora Fesztiválra érkező járműveket átvizsgálják.
A rendőrség ellenőrzőpontja Igar község határában. A Fejér megyei Dádpusztán tartandó O.Z.O.R.A. fesztiválra érkező járműveket átvizsgálják
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI


A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a fesztiválra érkező autókat, és a rendezvényt biztosító cég is átvizsgálja a csomagokat és ruházatot is. „A beléptetés során olyan könnyített ruházat- és csomagátvizsgálást alkalmazunk, amivel ki lehet szűrni az ilyen illegális szereket, de inkább a közbiztonságra veszélyes tárgyak behozatala az, amire van jogosítványunk” – tette hozzá a Valton Security rendezvény igazgatója, Hampó Zsolt.

Tavaly a Hír Televízió mutatta be, hogy a rendezvényen lakókocsikból és tálcáról árulták a drogot, a leleplező felvételek után több rendőrségi razziát is tartottak a fesztiválon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!