2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Ökotárs: Norvégia szerepe is tisztázásra szorul

2014. október 23., csütörtök 13:59, frissítve: péntek 08:09

A norvég állam szerepét is tisztázni kell az Ökotárs Alapítvány ügyében – a Miniszterelnökség helyettes államtitkára szerint. A Norvég Civil Támogatási Alap pénzeinek elosztását vizsgáló Kehi ugyanis azt is kimutatta, hogy ellenőrzésük kezdete után az Ökotárs több dokumentumot is a norvég nagykövetségre menekített.

A teljes dokumentációt szerdán juttatták el a skandináv ország budapesti nagykövetségére, és a kancelláriaminiszter tárgyalásokat kezdeményezett az illetékes norvég miniszterrel.

Csepreghy Nándor Magyarország élőben című műsorunkban azt hangsúlyozta: a norvég kormánnyal újra szeretnék tárgyalni a megállapodást, mert a tapasztalt törvénytelenségek után az Ökotárs Alapítvány nem maradhat a támogatás lebonyolítója.

Tekintse meg a Csepreghy Nándorral készült teljes beszélgetést:

Nincs tényekkel alátámasztva, ezért nem tud érdemben reagálni a Kehi jelentésére – ezt mondta az Ökotárs Alapítvány igazgatója. Móra Veronika szerint a dokumentumok csak általánosságokat fogalmaznak meg, az eljárást pedig továbbra is jogszerűtlennek tartja. A Kehi a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot az alapítvány tevékenységében és a támogatások felhasználásában is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!