2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ököllel megverték a női aktivistákat

2013. április 5., péntek 20:11, frissítve: szombat 12:17

Aláírásgyűjtés közben verték meg a Fidesz két női aktivistáját a főváros 17. kerületében. Támadójuk ököllel ütötte őket, egyikük komolyabban megsérült. Az elkövető egy 50 év körüli férfi volt, aki elmenekült a helyszínről. A párt megtette a feljelentést. Közben az MSZP az ombudsmanhoz és az adatvédelmi hatósághoz fordul, a szocialista párt szerint az ötödik kerületben a rezsicsökkentést támogató aláírásokért osztották a húsvéti ajándékcsomagot. A Belváros alpolgármestere rágalomnak nevezte az állítást.

Az egyik fideszes képviselő vitte házhoz a húsvéti ajándékcsomagot Klári néninek. „Csöngettek, beengedtem, és meglepődtem, hogy nem a szokásos gondozónők hozták a csomagot” – mondta a hölgy. Lackó Gábornét egy másik képviselő testvére kereste fel. „Nagyon szépen megköszöntem a csomagot, és akkor azt mondta, hogy viszont akkor szeretné, ha aláírnám a rezsicsökkenés ívet is. Nem vette elő, csak mondta. Mondtam, hogy miért kéne nekem azt aláírni” – fogalmazott a nő.


A kerület volt szocialista polgármestere szerint az ajándékosztással a kerület vezetése össze tudta állítani a Fidesszel szimpatizáló nyugdíjasok listáját. „Felszólítom Rogán Antal polgármester urat, hogy végre bukkanjon már elő a frakcióvezetői irodájából, és szólaljon meg. Az első szava legyen bocsánatkérés. Bocsánatkérés azoktól az idős emberektől, akiket ilyen módon megalázó helyzetbe hoztak. A második, hogy a közpénzen finanszírozott ajándékcsomagok segítségével szerzett adatokat azonnal semmisítsék meg, méghozzá nyilvánosan” – közölte az MSZP-s országgyűlési képviselő.

Az alpolgármester azt mondta: tényleg gyűjtik az aláírásokat, de a húsvéti csomagok átadásánál csak az átvételi elismervényt kellett aláírni. „Minden képviselőnkkel beszéltünk, és cáfolják azt, hogy össze lett volna kötve ez a két dolog. Természetesen folyik rezsicsökkentő aláírásgyűjtő kampány az ötödik kerületben, de ez független attól, hogy egyébként a húsvéti ajándékcsomagok kiosztásának a rendje hogyan történik” – szögezte le Puskás András, Belváros-Lipótváros alpolgármestere.

Klári néni a sajtótájékoztató után még megállította az alpolgármestert. Az idős hölgy ugyanis kevesellte a rezsicsökkentés mértékét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!