2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Nyerges akkor is erőszakolt, amikor már nyomoztak utána

,

2013. április 11., csütörtök 18:08, frissítve: csütörtök 21:32

Hetedik napja tart a hajtóvadászat Nyerges Zoltán, a pécsi polgármester lányának támadója ellen. A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a lakossági bejelentéseket. Az elmúlt napokban több körözött bűnözőt is elfogtak, a támadót azonban továbbra sem találják.

Továbbra is nagy erőkkel keresik Páva Zsolt leányának támadóját. A fokozott rendőri készültségnek köszönhető, hogy eddig négy, országosan körözött bűnözőt fogtak el, köztük Nyerges volt cellatársát is. Az egyenruhások már teljesen feltérképezték a támadó rokoni és ismeretségi körét, így jutottak el hozzá is.

Nyerges igen veszélyes bűnöző – az már korábban kiderült, hogy kétrendbeli nemi erőszak miatt már börtönben ült, de az új információ az, hogy a második erőszakot akkor követte el, amikor az első miatt már folyt ellene a nyomozás – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója. Szerdán egyébként Kállai Csaba országos cigány fővajda is felszólította Nyergest, hogy adja fel magát.

Demonstráltak a pécsi nők

Civil kezdeményezésre demonstrációt rendeztek délután Pécsett. A szervezők szerint a baranyai megyeszékhelyen Bándy Kata tavaly nyáron történt meggyilkolása óta egyre növekszik a félelem a nők és a lányok körében, akik utcára vonulnak, mert – elmondásuk szerint – nem akarnak a saját városukban félelemben élni, és elegük van abból is, hogy saját városukban nincsenek biztonságban – tették hozzá. A Hír Televízió által megkérdezett lányok már beszereztek gázspray-t, illetve paprikaspray-t, emellett a helyi nők – óvintézkedésként – nem közlekednek egyedül az utcán sötétedés után.

A Széchenyi főtérről a pécsi rendőrség székházához vonult a több mint száz tüntető – kezükben táblákkal, amelyekre az volt írva: vigyázzunk egymásra –, ahol a főszervező egy rövid beszédet mondott. A demonstráció szervezője, Csizmadia Andrea is ott volt múlt pénteken azon a szórakozóhelyen, ahol Nyerges Zoltán is. A férfi ehhez a baráti társasághoz odament. Mivel „eléggé illuminált állapotban volt” – mondta a szervező –, így biztonsági őrök segítségével tudták csak a férfit eltávolíttatni a társaságtól. Andrea azért szervezte ezt a megmozdulást, mert elmondása szerint akár velük is megtörténhetett volna az, ami Páva Zsolt lányával. Hozzátette, kisebb odafigyeléssel – mint például nagyobb rendőri jelenlét, csoportos távozás, illetve hogy a taxisofőr várja meg, amíg az utas bemegy a házba – talán megelőzhetőek lehetnek az ilyen események.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!