2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Nézőcsúcsot hozhat a 28. Magyar Nagydíj

2013. július 27., szombat 20:10, frissítve: vasárnap 12:59

A kánikula ellenére is rekordszámú nézőre számítanak a szervezők a 28. Formula 1-es Magyar Nagydíjon. A biztonságra több száz rendőr ügyel.

Az M3-as autópálya leállósávját különítették el a Hungaroringre indulók számára. A vipvendégek az úgynevezett Bernie Avenue-n közelíthették meg a főbejáratot, itt nem volt dugó. Azon a kétsávos úton azonban, ahol a többi néző érkezett, csak lépésben lehetett haladni. A pálya körül délelőtt és délután is egyirányúsították a forgalmat. Egy fuvar Budapestről taxival tízezer, egy óra parkolás kétezer forintba került.

A rendőrök nemcsak a forgalomirányításban vettek részt, helikopterrel figyelték az esetleges baleseteket, és több ezer embert igazoltattak. Két nőt őrizetbe vettek tiltott kéjelgés miatt, őket a bíróság öt nap elzárásra ítélte. „Két körözött férfit is elfogtak a kollégáim, valamint bűncselekmény elkövetése miatt egy harmadikat. Ellene azért indult eljárás, mert kábítószer fogyasztásán érték tetten” – fogalmazott Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rekkenő hőségben sokan hűsítették magukat a felállított párakapuk alatt, mások a hideg sört vagy üdítőt választották. Fél liter limonádét 800 forintért lehetett vásárolni, pörköltöt krumplival 2500, hotdogot 700 forintért árultak. A kereskedők szerint az időmérő edzés napján közepes volt a forgalom.

A szervezők arra számítanak, hogy idén megdöntik a tavalyi nézőszámot. A futam napjára 10 000 olyan jegyet is meghirdettek, amellyel ingyen lehet használni a MÁV, a Volán és a BKV járatait.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!