2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Netanjahu sokallja a pénzt Mandela temetésére

2013. december 9., hétfő 08:01, frissítve: szerda 08:13

Botrányos hangnemben közölte a cseh miniszterelnök, hogy nem kíván részt venni Nelson Mandela temetésén. Várhatóan Netanjahu izraeli miniszterelnök sem vesz részt az eseményen.

Jan Kohout külügyminiszter fogja képviselni Csehországot Nelson Mandela elhunyt dél-afrikai államfő keddi gyászszertartásán – írja az angol nyelvű cseh Prague Post. A keddi gyászszertartáson a világ országainak számos politikusa megjelenik. Milos Zeman cseh államfő azonban még nem épült fel súlyos térdsérüléséből, ezért részvétele a dél-afrikai megemlékezéseken szóba sem került.

Jirí Rusnok miniszterelnöknek nem volt semmi kedve Afrikába utazni. Ennek egy az internetre felkerült videóban hangot is adott. „Irtózom attól, hogy nekem kell odamennem” – mondta Rusnok a védelmi miniszternek még pénteken a parlamentben. A két politikus négyszemközt beszélgetett, de mindketten bekapcsolva felejtették mikrofonjaikat. Rusnok aztán azt mondta: reméli, hogy az elnök megy el, ugyanis ő hivatalos egy ebédre, aztán pedig egy vacsorára is. Ő maga pedig egyáltalán nem kívánkozik Johannesburgba.

Benjamin Netanjahu sem rója le kegyeletét Dél-Afrikában, az izraeli miniszterelnök szerint ugyanis túl drága lenne az utazás.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!