2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Nem túl jók a Manchester City esélyei Barcelonában

2015. március 18., szerda 12:40, frissítve: csütörtök 13:06

Már csak két hely kiadó a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnyében. Ma este a még versenyben lévő együttesek közül egy korábbi győztes biztosan búcsúzik. A Manchester City a Barcelona otthonában próbálja meg ledolgozni 2–1-es hátrányát, míg a Dortmund hazai pályán kísérelheti meg ugyanezt a Juventus ellen.

Nem csak a hátizsákok súlya nyomja a Manchester City játékosainak vállát: Pellegrini együttese a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán szenvedett vereséget az FC Barcelonától, és 2–1-es hátrányban érkezni a katalán fővárosba egyetlen csapat számára sem jó előjel. Pláne, hogy a Barcelona eddig 35 olyan párharcot vívott, amelynek során idegenben előnyt szerzett, ezek közül pedig csak kettőt bukott el – legutóbb 1984-ben. „Fontos lenne bizonyítanunk, hogy tényleg Európa legjobb csapatai közé tartozunk. Ennek az az egyetlen módja, ha egy másik nagy csapat ellen vagyunk képesek kiugró eredményre. Ezzel a mentalitással fogom pályára küldeni a játékosaimat a Barcelona elleni mérkőzésen” – mondta Manuel Pellegrini, a Manchester City vezetőedzője.

A másik párharcban két korábbi BL-győztes harcol a továbbjutásért. A Juventus és a Dortmund első összecsapásán az olaszok kerültek előnybe, de a 2–1-es hátrány hazai pályán ledolgozható a németek számára. „A Juve elleni mérkőzések mindig különös találkozók a csapat számára. Történelmi jelentőségük van, hiszen a Dortmund a Juventus legyőzésével nyerte meg a legrangosabb európai klubtrófeát. Ezt próbálom tudatosítani a játékosaimban is. Persze most a Juventus legyőzése nem érne BL-diadalt, hiszen ez még csak a nyolcaddöntő, de továbbjuthatnák és így tovább is álmodhatnánk” – mondta Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője.

Az olaszok mellett szól, hogy a Dortmund hazai pályán még soha nem nyert a Juve ellen, márpedig most a döntetlen semmit nem érne a németeknek. Szintén a Juventus mellett szól, hogy a német csapatok ellen megvívott 15 párharcukból eddig 13-szor ők jutottak tovább.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!