2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Nem kapott jegyzői engedélyt az Ozora Fesztivál

,

2013. augusztus 5., hétfő 18:00, frissítve: kedd 12:53

Nem adott engedélyt a kábítószer-fogyasztásról elhíresült Ozora Fesztivál megtartására a jegyző. Kardos Tamás a Hír Televíziónak azt mondta: a rendőrségi szakhatósági engedély hiányában nem tehetett mást. A szervezők fellebbeztek a kormányhivatalnál. A rendezvény holnap este kezdődne, de már most nyolcezren megérkeztek a helyszínre. Engedély hiányában egyelőre kétséges, mi történik majd holnap.

A fesztivál csak kedden kezdődik, de már most 8000 ember érkezett a helyszínre. 15 ezer embert várnak – a legtöbben külföldről jönnek – Brazíliából, Angliából és Olaszországból.

A fesztivál azért nem kapta meg az engedélyt, mert a rendőrség szerint nem elegendő ember biztosítja a területet. A szervezők módosították a biztonsági tervet, több ember lát majd el szolgálatot. Arra számítanak, hogy így megkapják az engedélyt kedden.

A főszervező korábban azt mondta: ha holnap sem kapják meg az engedélyt, nem tudja garantálni, hogy a biztonsági szolgálattal ki tudja tessékelni a magánterületről az embereket. „Nyolcvan fővel ha akarnánk is, nem tudom, hogy hogy tudnánk megoldani az emberek eltávolítását a területről.”


Ha nem kapják meg az engedélyt, akkor a környéken csak 4000 embernek tudnának szállást biztosítani,de már most kétszer ennyien vannak. „Azok az emberek, akik ideutaznak több ezer kilométerről, Afrikából, Japánból, Izraelből, a világ minden pontjáról, és a 40 fokban örülnek, hogy végre ideérkeznek és erre készülnek, erre az alkalomra, ami olyan, mint egy ünnep, és hogy ne tudják a kedvenc előadóikat meghallgatni, az számukra érthetetlen, és számunkra is, mivelhogy május 6-án már beadtuk az engedélykérelmünket, és úgy gondoltuk, hogy 2,5-3 hónap csak elegendő a hatóságoknak, hogy feltárják, mi a helyzet” – mondta Zimányi Árpád, az Ozora Fesztivál szervezője.

A szükséges szakhatósági engedélyeket beszerezték a fesztivál szervezői. Egyedül a rendőrség nem adta hozzájárulását a megrendezéshez. „Ez nem egy olyan döntés, amiben a jegyző úgy dönt, ahogy akar, itt a jogszabályok kötik a jegyzőt, és a legfontosabb kötelem az az, hogy szakhatóságokat kell bevonni az eljárás során, ezt a kormányrendelet kategorikusan kimondja” – mondta Kardos Tamás körjegyző.

Tavaly a Hír Televízió mutatta be, hogy a rendezvényen lakókocsikból és tálcáról árulták a drogot. A leleplező felvételek után több rendőrségi razziát is tartottak a fesztiválon, és nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le a helyszínen.

A fesztivál környékéről az elmúlt két és fél nap alatt egyébként 26 külföldit állítottak elő a rendőrök, mert kábítószert találtak náluk – közülük 7-en pedig a gyanú szerint bedrogozva vezettek. A fiatalokat az őrizetbe vétel után kiengedték, eljárás indul ellenük.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!