2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem arat osztatlan sikert Gyurcsány titkos favoritja

2014. augusztus 1., péntek 19:32, frissítve: szombat 19:08

Ismét állóháború a baloldalon. Elmaradt az ellenzéki pártok péntekre tervezett egyeztetése a fővárosi önkormányzati választásokon való indulásról. Horváth Csaba a Hír TV-nek azt mondta, hogy mindenkinek át kell gondolnia a saját álláspontját és azt, hogy milyen engedményt tud tenni az együttműködés érdekében. Információnk szerint a fővárosi kerületek közül csak háromban van megállapodás, és a DK főpolgármester-jelöltjének, Balázsovits Lajos színész-rendezőnek a támogatásáról is eltérő a szocialisták álláspontja.

Néhány percnél még több türelemre lesz szüksége a baloldali híveknek ahhoz, hogy megtudják: kit támogat a szocialista párt a főpolgármester-választáson. A szocialisták már korábban bejelentették: Horváth Csaba a főpolgármester-jelöltjük, őt azonban – sajtóhírek szerint – Bajnai pártja, az Együtt, és a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció sem támogatja. Gyurcsánynak titkos favoritja van a főpolgármesteri posztra, a színész-rendező Balázsovits Lajos.

De nem csak a főpolgármester jelölt személyéről folyik az alkudozás. A fővárosi kerületek többségében nincs megállapodás. A szocialisták újbudai elnöke azt mondja, hogy racionális döntés lenne párton kívüli jelölttel elindulni az önkormányzati választáson, de ehhez kerületi megállapodások is szükségesek. „Most napi szinten vagyunk, de sokat haladunk előre, de ha Budapesten van mozdulás, akkor a kerület is gyorsabb lesz. Már csak apróságok vannak, már csak körzeteken vitatkozunk” – fogalmazott Molnár Gyula, az MSZP újbudai elnöke.

A Hír TV információi szerint csupán három kerületben van megállapodás. Az egyik ilyen Kispest. Burány Sándor részleteket nem árult el a megállapodásról, de a kispesti szocialisták továbbra is Horváth Csabát tekintik főpolgármester-jelöltnek. „Az MSZP-nek jelen pillanatban is Horváth Csaba a főpolgármester jelöltje. A tárgyalódelegációnk dolga, hogy ezt az álláspontot tudja érvényesíteni. De hogy ezek a tárgyalások előzetesen milyen eredménnyel zárulnak, azt nem lehet tudni. Közös érdekünk, hogy a főpolgármester személyében kompromisszumot tudjuk kötni” – nyilatkozta Burány Sándor, MSZP-s országgyűlési képviselője.

A több órás tanácskozás után Horváth Csaba azt mondta, a korábban tervezett péntek esti egyeztetés elmarad. A szocialisták fővárosi frakcióvezetője elismerte, hogy eddig csak személyi kérdésekről folyt az alkuldozás, és több kérdésben nem közeledtek az álláspontok a tárgyalásokon. „Itt 293 önkormányzati képviselőről, 23 polgármesterről, egy főpolgármesterről és több önkormányzati listás mandátumról van szó, de ennél fontosabb, hogy mi mit kínálunk Budapestnek, vagy például Zugló népének, de ezekben a kérdésekben az elmúlt hetekben nem sikerült tárgyalni és ezek szőnyeg alá söprésre kerültek. Mi azt szeretnék, hogy a következő napokban a tartalmi kérdésekről is tudnánk a személy kérdések helyett beszélni” – hangsúlyozta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

A tanácskozás után a szocialisták budapesti elnöke nem nyilatkozott, a tárgyalások várhatóan hétfőn folytatódnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!