2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Nagy erőkkel keresik a cigánytáborban talált szőke kislány szüleit

2013. október 21., hétfő 12:03, frissítve: szerda 13:54

Már az Interpol is keresi annak a négyéves kislánynak a szüleit, akit egy cigánytáborban talált meg a görög rendőrség. A feltételezett szülők vallomása után DNS-teszt készült, így már biztos, hogy a szőke hajú gyermek nem az övék. A kislányt átmenetileg egy görögországi karitatív szervezet fogadta be.

A görög rendőrség kábítószer és fegyverek után kutatott egy görögországi cigánytelepen. Ehelyett egy szőke, kék szemű kislányt találtak, akinek származását nem tudták dokumentumokkal igazolni. A szüleiként bemutatkozó házaspárt gyermekrablás vádjával tartóztatták le. Ők azonban azt állítják, hogy örökbe fogadták a kislányt, igaz, nem legális úton.

– A védenceim azt mondják, hogy ők soha nem rabolták el a gyermeket, hanem örökbe fogadták, ami nem volt törvényes – közölte az ügyvéd.

A kihallgatás során azonban a pár többször is ellentmondásos vallomást tett arról, hogy a kislány hogyan került hozzájuk. Az egyik változat szerint a gyerek anyja azért bízta rájuk a kislányt, mert nem tudott róla megfelelően gondoskodni. A hatóságok már nyomoznak a biológiai anya után.

Az ügyvéd szerint nem lehet gyerekkereskedelemről beszélni, a kislány évek óta a családdal élt, és ha el akarták volna adni, már megtették volna. A helyi szociális munkások azonban arról számoltak be, hogy a szülők koldulásra kényszerítették a gyereket.

A kislány jelenleg egy gyermekotthonban van, a görög rendőrség az Interpollal együttműködve nyomoz az ügyben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!