2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

MSZP-s kampányfőnök: A választók nem gondolkodó lények

2014. szeptember 14., vasárnap 15:55, frissítve: szombat 20:14

„Egységsugarú síkidomnak” nevezte a választókat Kőrös Péter, a XVIII. kerületi MSZP kampányfőnöke és frakcióvezetője, egy a Hír TV birtokába került hangfelvételen. Szerinte a választópolgárok nem gondolkodó lények. Az önkormányzati képviselőjelölt először letagadta, hogy így nevezte volna a választóit, majd – Simon Gáborhoz hasonlóan – filmezni kezdte stábunkat.

„Mert nekünk Te vagy a fontos!” – a szocialista Kőrös Péter kampányszlogenje. Így akarja megnyerni a XVIII. kerületben a Havanna lakótelepi választók bizalmát a Facebook-oldalán. Belső körökben azonban máshogy beszél a választókról a Hír TV birtokába jutott hangfelvétel szerint.

„A választót minek tekintjük: gondolkodó lénynek vagy egységsugarú síkidomnak? Szerintem az utóbbinak kell” – fogalmaz a felvételen. Kőrös Péter a Hír TV kérdésére először tagadta, hogy így nevezte a választóit, arra hivatkozott: kampányértekezleten rövidítéseket szoktak használni.

„A választási kampányban vannak szlogenek és a kampányszakemberek szoktak leegyszerűsítő jelzőket használni arra, hogy hogyan is jellemzik a mai választópolgári magatartást, ilyen típusú jelzők biztosan elhangzanak kampányértekezleten. Ezek kifejezetten munka jellegű megszólítások” – magyarázta a képviselőjelölt.

Kőrös az MSZP kerületi frakcióvezetője és kampányfőnöke is. Korábban ő irányította a fővárosi szocialisták elnökének, Kunhalmi Ágnesnek a kampányát, és a csaknem félmilliárdot külföldre menekítő Simon Gábor csapatát is erősítette. Feltehetően tanult korábbi párttársától, mert interjú közben ő is elővette mobiltelefonját és a Hír TV stábját filmezte.

Riporter: – Tárgyként kezelik a választópolgárokat?
Kőrös Péter: – Nem, mi gondolkodó embereknek kezeljük őket, tiszteljük a választópolgárokat, és így is gondolunk rájuk.

Kőrös Péternek nem ez az első kínos ügye. Képviselőjelöltként szeptember 4-én vették nyilvántartásba, de két nappal később, az ő nevére szóló, sorszámozott ajánlóívet talált fideszes kihívója a saját postaládájában. Kiss Róbert szerint ez egy eredetinek tűnő, de jó minőségű fénymásolat, azaz hamisítvány volt.

„Meglepetés nem ért engem, hiszen a szocialisták azon munkálkodtak a közelmúltban is – tudunk erre nyilvánvalóan eseteket sorolni –, hogy becsapják a választókat” – mondta el Kiss Róbert.

A fénymásolt aláírásgyűjtő ív ügyében Kiss Róbert a helyi választási bizottságához fordult, a testület pedig feljelentést tett az ügyben. A fideszes jelölt a hangfelvételt egyelőre nem akarta kommentálni.

Kunhalmi és Simon Gábor embere

Emlékezetes, Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke a HVG-nek maga ismerte el, hogy közokirat-hamisításért pénzbüntetésre ítélték. A Magyar Nemzet ezt követően kiderítette, hogy a jogerős ítéletről még saját párttársainak is „elfelejtett” szólni. Az MSZP-s politikusnak egyébként nem ez volt az első ilyen ügye, még márciusban derült ki, hogy a végzettségéről szóló adatokat utólag módosították az MSZP honlapján. Mint fogalmazott, nem a diplomán múlik, hogy valaki jó oktatáspolitikus-e.

 

Simon Gábort, az MSZP egykori elnökhelyettesét, a szocialisták akkori második emberét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, hamis magánokirat ötrendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. Február 4-én a Magyar Nemzet írt elsőként arról, hogy Mesterházy azóta lemondott helyettese, Simon évek óta hatalmas összegű, csaknem 250 millió forintnyi devizát parkoltat egy osztrák pénzintézet számláján, amelyet nem tüntetett fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem. Bővebben az ügyről >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!