2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Mesterházy és Gyurcsány is tudott Simon eltitkolt százmillióiról

2014. április 2., szerda 11:59, frissítve: szerda 15:44

Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc is tudott Simon Gábor eltitkolt százmillióiról – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a bukott szocialista elnökhelyettes vagyonának egy része egy pestszentlőrinci ingatlanügyletből származhat.

Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc is tudott Simon Gábor eltitkolt százmillióiról – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy értesült, a pénz egy része egy 2001-es, XVIII. kerületi ingatlanügyletből származik, amikor a kerület szocialista vezetését Simon még tanácsadóként segítette. Úgy tudják: az önkormányzat egy olyan területet adott el az egyik nagy hipermarket érdekeltségének, amelyen pakuratavak voltak. A helyhatóság a kármentesítésért 950 millió forintot fizetett a leánycégnek, amely a pénzt végül bizonyos alapítványokhoz és egyesületekhez forgatta vissza. A nyomozók által lefoglalt iratok között állítólag olyan megállapodás is van, amelyeket Mesterházy Attila írt alá. Az előzetes letartóztatásban lévő Simon Gábor mellé egyébként egy zárkaügynököt helyeztek, a lap információi szerint neki mondta el a bukott elnökhelyettes, hogy az MSZP elnökének, illetve Gyurcsány Ferencnek is tudomása volt a pénzről.

Bajnai: Komolytalan sajtóértesülés

Komolytalannak nevezte a sajtóértesüléseket Simon Gáborral kapcsolatban Bajnai Gordon. Az Együtt–PM társelnöke nem válaszolt arra a kérdésre, hogy befolyásolja-e az összefogást az, hogy Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila is tudhatott Simon Gábor külföldön parkoltatott százmillióiról. Az Együtt–PM Szövetség egyébként egy évvel ezelőtt hirdette meg a közélet tisztaságát, átláthatóságát megteremtő szakpolitikai programját, és március közepén a Transparency Internationallal írt alá közös programot a közélet tisztaságáért.

Fedezetelvonást követhetett el Simon

Fedezetelvonást követhetett el Simon Gábor azzal, hogy meggyanúsítása után felesége nevére íratta ingatlanjait – mondta a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában Rubovszky György. Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke azonban hangsúlyozta: a jogrendszer felkészült a hasonló kísérletekre. Simon Gábor nem kerülheti el, hogy anyagilag is felelősségre vonják tetteiért. „Ezek az ajándékozások nem lesznek hosszú életűek. Nem lesz hosszú ideig hatályban. Olyat, hogy valaki a nyomozati eljárás során már gyanúsítottá nyilvánították amikor ezeket… ha ilyet lehetne csinálni, akkor a fedezetelvonás lenne a világ legegyszerűbb megoldásra. Minden jogrendszer fel van készülve ezekre a nagyon átlátszó taktikákra” – mondta a mentelmi bizottság elnöke.

Mesterházy válaszát várja a Fidesz

A Fidesz továbbra is várja Mesterházy Attila válaszát a Simon-ügyben. A nagyobbik kormánypárt szóvivője, Hoppál Péter azt mondta, a baloldali koalíció miniszterelnök-jelöltjének választ kell arra adnia, hogy mit és mióta tud egykori helyettese eltitkolt százmillióiról.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!