2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Megvédik az Erzsébet-utalványt

2014. május 23., péntek 12:58, frissítve: péntek 19:09

A kormánypártok megvédik az Erzsébet-utalványt az uniós támadásoktól – jelentette be Pelczné Gáll Ildikó. A Fidesz–KDNP EP-listavezetője szerint a program önfenntartó és a társadalmi szolidaritásra épül.

Az Európai Bizottság még áprilisban jelentette be, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a cafetéria-rendszer két évvel ezelőtti megváltoztatása miatt. Az uniós testület szerint a SZÉP-kártyán és az Erzsébet-utalványon alapuló rendszer uniós jogba ütközik, mert monopolhelyzetet teremt az étkezési jegyek kibocsátásánál.

„Ez a program alapvetően egy önfenntartó program és a társadalmi szolidaritásra épül, ami egyébként alapelve, alapértéke az Európai Uniónak is. A bizottság sajnálatos módon – talán szó szerint értelmezve bizonyos jogszabályokat – megint abba a hibába esett, mint már sokadszor, hogy a multiknak az érdekét kezdte el védeni, és a multik érdeke érvényesült akkor is, amikor feljelentés formájában ezt az utalványt a bíróság elé utalta” – fejtette ki Pelczné Gáll Ildikó.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!