2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Megvan, hol lesz a 2020-as olimpia

2013. szeptember 8., vasárnap 07:20, frissítve: vasárnap 19:20

Tokió rendezi a 2020-as nyári olimpiát. Isztambult és Madridot előzték meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szavazásán. A NOB küldöttei ma arról szavaznak, hogy a birkózás bent maradjon-e a tokiói programban.

Először Madridot, aztán Isztambult győzte le Tokió, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szavazásán. A japán főváros az utolsó kört 60:36-ra nyerte.

A 2020-as játékok rendezési jogát több ezren ünnepelték Tokióban. 1964 után másodszor lesz itt a nyári olimpia. „Négy éve már megtapasztaltuk a csalódást, amikor nem Tokiót választották. Most viszont mindenkit megelőztünk az utolsó körbe,n és Japán megnyerte a csatát. Köszönöm mindenkinek” – szónokolt a japán pályázat egyik előkészítője.


Tokió eleve esélyes volt. A japán fővárosban a legtöbb létesítmény már most készen van, a közlekedés, közbiztonság jó, és a világ harmadik legnagyobb gazdaságának az új stadionok építése se lesz gond. A kormány szinte minden japán nagyvállalattal együttműködési szerződést kötött. Az egyetlen gyenge pont a Tokiótól 120 kilométerre lévő Fukusima volt. „Most, hogy döntöttek az olimpiáról, mindenkinek érdeke, hogy tényleg gyorsan és hatékonyan megoldják a fukusimai szivárgás problémáját, hogy a külföldiek nyugodtan jöjjenek hozzánk” – kommentálja egy fővárosi férfi.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság argentínai ülése vasárnap folytatódik. Arról döntenek, hogy a tokiói olimpián lesz-e még birkózás, vagy pedig átveszi a helyét a fallabda vagy a baseball. A NOB két nappal később új elnököt is választ Jacques Rogge helyett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!