2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Állami áruház 13:00

Mégsem tárgyalnak az ingyenes autópálya-használatról

2014. december 16., kedd 11:34, frissítve: kedd 14:48

Mégsem tárgyal a parlament a képviselők ingyenes autópálya-használatáról. Az országgyűlési törvény módosítása fideszes kezdeményezésre került le a napirendről.

Az Országgyűlés tegnap döntött arról, hogy sürgős tárgyalásba veszi azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében a képviselők a benzinkártya terhére vehetnének autópálya-matricát. Balla György a Hír Televíziónak azt mondta: az országgyűlési törvény módosításának ötlete nem a Fidesztől származik.

Budapest belterületén ingyenesek maradnak az autópályák – közölte a közlekedésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, miután a tárca parlamenti államtitkára 19 polgármesterrel egyeztetett a díjfizetés kiterjesztéséről. A főváros külső kerületeinek vezetői továbbra sem akarnak hallani arról, hogy az M0-s körgyűrű és az autópályák bevezető szakaszainak használatáért fizetni kelljen. A főpolgármester és a kerületi polgármesterek egyéves bevezetési próbaidőt kérnek az új útdíjrendszernek a kormánytól. Bővebben>>>

Mikor és hol? Még nem tudni

Évek óta foglalkozik a kormány az útdíjrendszer megváltoztatásával – közölte korábban a kormányszóvivő. Kurucz Éva sajtótájékoztatóján azt mondta, az új rendszerről hatástanulmányok is készültek, amelyeket elérhetővé tesznek majd. Arra azonban nem tért ki, hogy mikor és hol. A kormányszóvivő kifejtette, a megyei matricarendszer bevezetésének nem a budapesti agglomeráció megadóztatása a célja, hanem a közlekedők helyzetének javítása.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!