2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Mégsem ebolás, hanem maláriás

2014. augusztus 11., hétfő 17:18, frissítve: szerda 10:32

Nem ebolás, hanem maláriás az a román férfi, aki a hétvégén került kórházba fertőzés gyanújával – ezt a bukaresti egészségügyi minisztérium közölte hétfőn. Egy spanyol misszionáriusról viszont kiderült, hogy elkapta a vírust Libériában; őt most Madridban kezelik. Az ebola Nyugat-Afrikából indult, ott már csaknem ezer halott van.

Nigériában újabb fertőzötteket találtak. „Összesen már tíz ember esetében állapítottunk meg ebolafertőzést. Közülük kettő, egy libériai-amerikai nővér, valamint egy nigériai nővér meghalt, nyolc embert kezelünk” – közölte Onyebuchi Chukwu egészségügyi miniszter.

A közép-afrikai Ruandában elővigyázatosságból elkülönítik azokat, akik a járvány által leginkább sújtott nyugat-afrikai országokból érkeztek. Így került karanténba egy német férfi is. A veszélyzóna azonban messze van, így Ruandában egyelőre nincs másik fertőzésgyanús – mondta a Hír TV-nek egy magyar, aki az ország fővárosában dolgozik.

„Ha beutazik az ember, ki kell töltenie egy papírt, hogy honnan jön, van-e láza. Ezt múlt hétfő óta találták ki. A német srác orvostanhallgató, Libériából jött, ahol az ebola kitört. Beikszelte, hogy lázas és hogy valószínűleg maláriája van, és kivették a határon. Most mindenki karanténban van, akivel beutazott. Tudja mindenki, hogy ebolaveszély van, de Kongó másik oldalán van az ebola, itt nem aggódik annyira a nép” – fogalmazott Szilágyi Márk a Hír TV-nek.

Európában eddig egy spanyol misszionárius került fel a fertőzöttek listájára, ő Libériában kapta el az ebolát, és Madridban kezelik.

Az ebolavírus Guineában jelent meg márciusban, azóta csaknem ezer ember életét követelte. A magas lázzal, izomfájdalommal, hányással és fejfájással járó betegség vérrel és más testnedvvel terjed. Hatékony ellenszere egyelőre nincs, a fertőzöttek többség nem éli túl.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!