2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Megnyitottak az Erzsébet-táborok

2013. június 15., szombat 21:43, frissítve: hétfő 19:21

Megnyitottak az Erzsébet-táborok, idén 40 ezer gyermek tölthet egy hetet állami támogatással az ország különböző pontjain. A hátrányos helyzetűeket és a fogyatékkal élőket kiemelkedően támogató táborok mellett tehetségkutató programok is várják a vakációzó gyermekeket.

Zászlót bontottak az Erzsébet-táborok, hétfőtől tíz hétig 56 különböző tábor indul országszerte. Idén 40 000 gyermek nyaralhat az Erzsébet-programban. „Az elmúlt két évtizedben nem volt ekkora szociális program az országban, és nagyon fontos dolog az, hogy ennek a 40 ezer gyereknek olyan áron tudjuk ezeket a táborokat nyújtani, amit mindenki meg tud fizetni. Tehát ha egy gyerek nehéz körülmények közül érkezik, akár ezer vagy kettőezer forintért is eljöhet velünk. Ezért programokat, teljes ellátást és igazi nyári élményeket fog kapni” – mondta az Erzsébet-program szóvivője.


Az emberi erőforrások minisztere szerint a táborok lényege táborozóként, szervezőként és miniszterként is feledhetetlen nyári emlék. „Az az élmény, amikor megérkezünk a táborból egy hét, két hét után és akkor a gyerekek átkarolják az ember lábát és nem akarnak hazamenni, pedig mindenütt jó, de legjobb otthon, az azt jelzi, hogy olyat tudtunk nekik adni, ami nem pénz, nem ellátás, ami nem anyag, hanem ami lélek, ami szellem. És én azt kívánom, hogy ezekben a táborokban valóban ez a fajta lelki, szellemi energia, odafigyelés legyen az, amit elsősorban továbbadunk” – nyilatkozta Balog Zoltán.

Második éve rendezik meg az Erzsébet-táborokat, ahol több ezer hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermek is lehetőséget kap a nyaralásra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!