2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Megkezdték az Ukrajnában elrabolt magyar kiszabadítását

2014. május 20., kedd 08:08, frissítve: szerda 15:51

Már megkezdte a Terrorelhárítási Központ a Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett magyar kiszabadítását – mondta el Hajdu János főigazgató a Hír Televíziónak.

Közölte, a TEK speciális egysége már a helyszínen van, a kiszabadítási művelet megkezdődött, de részleteket a siker érdekében nem mondhat róla.

A foglyul ejtett magyar férfi egy ukrán cégnél dolgozik, s egy magyar rendszámú autóval közlekedett a konfliktusos zónában, amikor vasárnap ismeretlen fegyveresek rátámadtak és elrabolták. A Terrorelhárítási Központ főigazgatója szerint nem klasszikus túszejtésről van szó, mivel eddig senki nem kért váltságdíjat.

„Az egységek megérkeztek Ukrajnába, a művelet a hajnali órákban megkezdődött. Most már valós művelet folyik, amely órák alatt, napok alatt, de nyilván az is lehet, hogy hónapok alatt véget fog érni. Nem tudom megerősíteni, hogy az állapota javult az elrabolt magyarnak: a hétfő esti információk szerint jól van. Magyar állampolgárról beszélünk, egy magyar rendszámú gépkocsival közlekedett, amikor elrabolták, egy magyar érdekeltségű cég alkalmazottja; ez teljesen normál cég, nem katonai” – mondott információkat Hajdu János.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!