2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Meghalt a buszon megerőszakolt lány – tüntetés kezdődött

2012. december 30., vasárnap 06:50, frissítve: vasárnap 21:02

Indiában országszerte tüntetések kezdődtek egy megerőszakolt lány halála miatt. A 23 éves orvostanhallgatóra hatan támadtak rá egy buszon a hónap közepén, sérüléseibe hajnalban halt bele. Az elkövetők elleni vádat most gyilkossággal is kiegészítették, így az ottani törvények szerint halálbüntetést is kaphatnak. Indiában több százezer nő esik nemi erőszak áldozatául évente, a rendőrség azonban kevés esetben indít eljárást.

Motoros tüntetők és rohamrendőrök lepték el az indiai nagyvárosok utcáit. A tiltakozók haragját az váltotta ki, hogy belehalt sérüléseibe az a fiatal lány, akit két hete hat férfi megvert és megerőszakolt egy buszon. A támadók orvostanhallgatók voltak. „Mindannyiunkat mélységesen megdöbbentett az eset. Az egész ország csatlakozott, hét nagyvárosban is motoros felvonulást tartunk. Azt akarjuk, hogy véget érjenek az ilyen támadások. Jobb jövőt akarunk, változást szeretnénk” – fogalmazott egy tüntető.


Változást követel az indiai ellenzék is. „Meg kell vizsgálnunk, miért történt ez a kegyetlen bűncselekmény. És itt az ideje a szigorú rendőrségi és igazságszolgáltatási reformoknak is” – szögezte le Nitin Gadkari ellenzéki vezető.

Indiában rendkívül gyakoriak a hasonló esetek: Delhiben átlagosan 18 óránként jelentenek be szexuális bűncselekményt, pénteken egy 15 éves iskolás lányt erőszakoltak meg, majd elvágták a torkát. A héten pedig egy másik áldozat, szintén egy tizenéves lány megmérgezte magát, miután ügyével nem foglalkozott a rendőrség. Az indiai miniszterelnök azt ígérte, hogy új törvényeket hoznak a nők védelme érdekében, az elítéltek nevét, fényképét és címét pedig nyilvánosságra hozzák.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!