2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Még nem dőlt el a birkózás sorsa

2013. február 14., csütörtök 15:10, frissítve: szombat 12:10

Bármilyen döntést hasonló felháborodás fogadott volna – így reagált a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke arra, hogy a testület kivette a birkózást a 2020-as nyári játékok programjából. A sportág helyére hét másik pályázik, többi között a baseball, a wakeboard, a fallabda és a görkorcsolya is.

Gulyás István a szabadfogású birkózók szakágvezetője szerint az érmek miatt kerülhet ki a sportág a 2020-as olimpia programjából. Elmondta, a rossz nyelvek szerint az olimpián szereplő többi sportág szeretne még különböző számokhoz jutni. Ugyanis az érmek száma maximálva van, és a birkózásban 18 aranyat osztanak ki.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint bármelyik sportágat kivehették volna, hasonló felháborodás fogadta volna az indítványt. Jacques Rogge azt mondta: a döntés nem végleges. „Először is, a birkózás ott lesz a riói olimpián. Szóval azok a sportolók, akik most edzenek, folytathatják a munkát 2016-ig. A birkózószövetség pedig mindent megtesz, hogy a sportág Rio után négy évvel is ott legyen az olimpián” – fejtette ki.

Rogge hamarosan találkozik a Nemzetközi Birkózó-szövetség vezetőivel, hogy megbeszéljék, miként maradhat az ötkarikás játékokon a sportág. A birkózással együtt nyolc sportág pályázik az egy kiadó helyre, a végső döntést szeptemberben hozzák meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!