2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Marian Cozma apja az öngyilkosságot fontolgatja

2015. január 7., szerda 10:31, frissítve: csütörtök 12:44

Máig sem kapta meg a bíróság által megítélt kártérítést az MKB Veszprém szíven szúrt kézilabdázójának, Marian Cozmának az apja. Petre Cozma elkeseredésében a magyar konzulátus előtt gyújtaná fel magát.

Máig sem kapta meg a bíróság által megítélt kártérítést az MKB Veszprém megkéselt kézilabdázójának, Marian Cozmának az apja – írja a Blikk. Petre Cozma a Romania TV-nek azt mondta, végső elkeseredésében a magyar konzulátus előtt fogja felgyújtani magát. A lap szerint a 2009-ben szíven szúrt kézilabdás apja tönkrement, nyomorban él. Fia megölése után a bíróság 211 millió forint kártérítést ítélt meg neki, de azt azóta sem kapta meg, ráadásul a több mint százmilliós perköltséget a három, börtönbüntetését töltő elítéltnek kellene megfizetnie, amire nem lát esélyt.

Marian Cozmát, a román válogatott és a magyar bajnok MKB Veszprém kézilabdacsapatának beállóját 2009 februárjában a veszprémi Patrióta Lokál előtt késelték halálra. Első fokon a három vádlott közül kettőt életfogytig tartó szabadságvesztésre, harmadik társukat 20 év fegyházra ítélte a bíróság, a másodfokon eljáró győri ítélőtábla ezt később jelentősen enyhítette: Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18, Sztojka Ivánt pedig 8 év fegyházra ítélte.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!