2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

Már csak hármat kell aludni a vb-ig

2014. június 9., hétfő 12:40, frissítve: szerda 09:40

Javában készülnek a csapatok a brazíliai világbajnokságra. Olaszország gólzáporos mérkőzésen győzött egy felkészülési meccsen, a házigazda brazilok pedig már a horvátok elleni nyitómérkőzésre hangolnak. A torna helyszínére már megérkezett a címvédő spanyol válogatott is.

Metródolgozók sztrájkolnak a Sao Paulóban. A tömegközlekedés emiatt akadozik a városban, pedig csütörtökön itt rendezik a labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsét. A találkozón házigazda Brazília Horvátországgal találkozik. Luiz Felipe Scolari együttese így a pénteki, szerbek ellen aratott 1:0-s siker után újra edzőtáborba vonult, és már a nyitómérkőzésre készül. „Biztos vagyok benne, hogy a világbajnokságon nem lesz könnyű mérkőzés. De úgy gondolom, hogy ez így van rendjén. Én személy szerint jobban szeretem a kemény, kiélezett meccseket, mert azok jobb teljesítményre ösztönzik a játékosokat” – mondta Fred, a brazilok középcsatára.

A brazilok egyértelműen a világbajnoki cím megszerzését tűzték ki célul. Egy esetleges tornagyőzelemmel a válogatott hatszoros vb-győztes lenne.

A brazil álmokat Spanyolország törné össze. A 2010-es győztes vasárnap késő este érkezett meg a dél-amerikai országba. A labdarúgó vb-k történetében eddig kétszer volt címvédés: Brazília 1962-ben, az olaszok pedig 1938-ban hajtották végre a bravúrt.


Az olaszok vasárnap már megmutatták magukat Brazíliában. Cesare Prandelli együttese felkészülési mérkőzésen lépett pályára a patinás brazil klubcsapat, a Fluminense ellen. A találkozó nyolc gólt hozott, amelyből ötöt lőttek az olaszok, így magabiztos sikerrel készültek a 12-én kezdődő tornára.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!