2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Manchester City – Barcelona összecsapással veszi kezdetét idén a BL

2014. február 18., kedd 15:45, frissítve: szerda 12:08

Kedd este a nyolcaddöntők küzdelmeivel folytatódik a labdarúgó-Bajnokok Ligája. A keddi játéknap slágermérkőzése a Manchester City és a Barcelona összecsapása. Ezenkívül Leverkusen – Paris Saint-Germain mérkőzést rendeznek.

Manuel Pellegrini talán már tudja, hogyan lehet legyőzni a Barcelonát. A Manchester City trénere korábban a spanyol bajnokságban a Málaga, a Real Madrid és a Villareal edzőjeként is találkozott a katalánokkal. Igaz, a Barca elleni 24 mérkőzéséből eddig csak 4-et nyert meg a chilei szakember – 16 vereség és 4 döntetlen mellett. „Ez már egy másik Barcelona, mint amelyek ellen korábban játszottam a csapataimmal. Nagyon nehéz egy csapatnak folyamatosan kimagasló szinten teljesítenie, de ha megnézzük, hogy a Barcelona milyen előkelő helyen áll a bajnokságban, a kupában és itt, a Bajnokok Ligájában is, akkor láthatjuk, hogy nagyon erős ellenféllel állunk szemben. Nekünk viszont jó eredményt kell elérnünk itthon, az első mérkőzésen, ha tovább akarunk jutni” – mondta Pellegrini.

A Barcelona a legutóbbi hat szezonban mindig legalább az elődöntőig eljutott a Bajnokok Ligájában. „Akár a sorozat döntőjében is összejöhetett volna ez a párosítás. Jobb lett volna, ha csak később találkozunk a Cityvel, amely a bajnokságban és a kupában is kiválóan szerepel. Így mindkét csapat kiváló formában várja ezt a mérkőzést. Sokan sajnálják majd, hogy a két csapat közül valamelyik elbúcsúzik a párharc után a sorozattól” – vélekedett Tata Martino, a katalán csapat vezetőedzője.


A Barcelonából Lionel Messi ezen a mérkőzésen is a középpontba kerülhet: az argentin támadó eddig 20 különböző városban szerzett gólt Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Manchester lehet a 21.

A keddi játéknap másik mérkőzésén német-francia összecsapást rendeznek: a Leverkusen a Paris Saint-Germaint látja vendégül. Ibrahimovicék mérkőzésének ráadásul magyar vonatkozása is lesz, a találkozón Kassai Viktor fújja majd a sípot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!