2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Ma eldől, lesz-e El Clásico a BL-döntőben

,

2015. május 13., szerda 16:53, frissítve: csütörtök 10:31

A Bajnokok Ligája-döntő másik résztvevőjéről a ma esti Real Madrid–Juventus-találkozó dönt. A meccset az olaszok várják jobb pozícióból, mivel az odavágón 2–1-re nyertek. A címvédő Real Madridnak már csak egyetlen megnyerhető trófea maradt ebben a szezonban.

Bár a Real Madridot nevezik a szakértők a mérkőzés esélyesének, a Juventus van előnyben. Az olaszok már megnyerték a hazai pontvadászatot és a BL-elődöntő első mérkőzésén 2–1-re győztek Torinóban, így egygólos előnnyel utaztak Madridba.

– Szinte lehetetlen, hogy 0–0-lal végződjön a találkozó. Teljesen más meccset kell játszanunk, a támadásainkat jól fel kell építenünk, egységesnek kell lennünk, mert nagy nyomás alatt leszünk. Bátran kell játszanunk, mert 95 percre vagyunk Berlintől, nem tudom, miért ne hinnénk el, hogy el tudjuk ezt érni. Hatalmas lehetőség előtt állunk – vélekedett Massimiliano Allegri, a Juve vezetőedzője.

Berlinről álmodoznak Madridban is. Tavaly Lisszabonban sikerült megszerezni a trófeát az Atlético Madrid ellen, idén is összejöhet a spanyol házi döntő, a Barcelona már ott van a fináléban, a címvédőnek viszont egygólos hátrányból kell fordítania a Juventus ellen. „Mindenkinek az az álma, hogy játsszon Berlinben. Szükségünk van mindenkinek a támogatására, és a tizenegy játékosnak, aki a pályán van, mindent bele kell adnia” – nyilatkozta James Rodríguez, a királyiak labdarúgója.

A Real Madrid már csak a BL-trófeát szerezheti meg, a spanyol bajnokságban hétvégén döntetlent játszott és így két fordulóval a vége előtt négy pont a hátránya a Barcelonával szemben. Amióta Bajnokok Ligájának nevezik a legrangosabb európai kupasorozatot, még nem volt példa címvédésre.

– A Juventusnak megvan a maga játékstílusa és mentalitása, nem gondolnám, hogy pont ezen a meccsen változtatnának rajta. Ugyan gólelőnyben vannak, de ez az előny nagyon kevés – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

Benzema felépült sérüléséből, pályára léphet a ma esti visszavágón, de azt nem tudni, kezdőként számít-e rá Ancelotti. A Real Madrid–Juventus BL-elődöntő visszavágó 20 óra 45 perckor kezdődik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!