2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ló, kutya, síró gyerek – kiverte a biztosítékot Falus videója

2014. augusztus 26., kedd 21:26, frissítve: szerda 10:07

Egy unalmas, nem túl okos, de strapabíró lóhoz hasonlítja magát a baloldali kispártok közös főpolgármester-jelöltje. Falus Ferenc szerint a budapestiek megnyeréséhez nincs szükség fantasztikus tervekre, azt mondja, az ő programjában a reális elképzelések szerepelnek majd. Házi videójáról, amellyel ő is beszállt a jeges vizes kampányba, azt mondta: örül neki, hogy sok ember megnézte a filmet, de arra nem válaszolt, hogy az akciót egyeztette-e a baloldali kampánystábbal. A baloldali pártok állítólag kiakadtak.

Műanyag tálból csemegéző ló, két kutya és egy síró kisgyermek társaságában vágott bele a baloldal főpolgármester-jelöltje a vizes vödrös kihívásba. A sárban, papucsban álldogáló – legjobb apuka feliratú pólót viselő – Falus Ferenc még akkor sem zökkent ki a szerepéből, amikor a gyermeknek eleredt az orra vére: a volt tiszti főorvos tovább beszélt. A felvétel a baloldalt is megosztotta. „Akinek nem aratott osztatlan sikert, jót nevessen rajta, én is jót nevettem rajta. Különben nem titok, 100 ezer forintot utaltam át a Bátor tábornak, mielőtt megnéztem volna a videót” – mondta a baloldal főpolgármester-jelöltje.


Falus Ferenc azt mondja: nem foglalkozik a kritikákkal. Továbbra is magabiztos, és nincs szüksége kommunikációs tanácsokra. Az Indexnek adott interjúban strapabíró, ám nem túl okos lóhoz hasonlította magát. Kijelentését a csepeli kampányállomásán is fenntartotta.

Falus kedd reggel mutatkozott volna be az MSZP elnökének, Tóbiás Józsefnek, aki korábban azt mondta, hogy nem ismeri a közös jelöltet. A sajtótájékoztatót a házi videó nyilvánosságra kerülése után nem sokkal azonban hirtelen lemondták a szocialisták, szervezési okokra hivatkozva. Az indoklás szerint: nem akarták Falus Ferenc délutáni kampányrendezvényéről elvonni a figyelmet. Több bejegyzés viszont arra utal, hogy a videó a baloldali szövetségnek sem tetszett: A politikus fő támogatója, az Együtt–PM ügyvezető társelnöke, Szigetvári Viktor a Hvg.hu szerint a twitteroldalán jelezte, hogy leöntés ügyében csak magáért vállal felelősséget. Gyurcsány Ferenc pedig videoüzenetben jelentette be: ő nem fog jeges vizet önteni a fejére.

Gyorsan reagált az akcióra Fodor Gábor egyszemélyes pártja is. A liberálisok főpolgármester-jelöltje új képet is feltöltött magáról, amelyen már az új jelszó áll: „a komoly ellenzéki”. Bodnár Zoltán a Hír TV-nek azt mondta: neki biztosan nem lesz jeges vödrös videója.

Falus Ferenc a Fidesz ügyvezető alelnökét és Tarlós István főpolgármestert is kihívta. Kósa Lajos úgy reagált: inkább pénzt adományoz a betegség kutatására. „Ha azt akarod, hogy a futball-világbajnokság döntőjének kapcsán írjanak rólad, akkor két lehetőség van. Vágsz olyan három gólt, amilyen még nem volt a fociban, vagy beszaladsz meztelenül a pályára a félidőben. Most Falus Ferenc ezt választotta. De ez kétségbeesés inkább, merthogy ez nem értelmes politika, az egészen biztos” – fogalmazott a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Tarlós István nem kívánta kommentálni Falus Ferenc kihívását. Sajtófőnöke a Hír Televíziónak annyit mondott: a város vezetője a 3-as metró felújításával foglalkozik, nem jeges vödrökkel.

A bevételek bérekre és juttatásokra?

A jeges vizes kampányt indító amerikai alapítványról egyébként nemrég derült ki, hogy bevételeinek felét bérekre és egyéb juttatásokra költi – tárta fel a Goldman Sachs Elevator közösségi oldalak tulajdonosa. A korábban a Citigroupnak dolgozó tőzsdeügynök szerint az ALS-betegség ellen küzdő csoport 24 millió dolláros tavalyi bevételéből – 80 millió forintnak megfelelő dollár jutott fizetésként a szervezet elnökének, erre jött még a biztosítás, és az utazási költségtérítés. A jeges vizes ötletből augusztusig állítólag nagyjából 80 millió dollár jött össze.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!