2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kovács László az MSZP egyedüli győzelmét vizionálja

2013. február 2., szombat 14:36, frissítve: szombat 21:16

Egyedül is megnyerheti a parlamenti választásokat 2014-ben az MSZP – véli Kovács László. Az egykori pártelnök szerint a szocialisták akár a voksok 53 százalékot is megszerezhetik, ugyanakkor az eredményes kormányzáshoz szükséges kétharmadot csak a kormányellenes mozgalmak összefogása teremtheti meg.

Kovács László a 2002-es választásokra utalva azt mondta: az MSZP akkori elnökeként be kellett látnia: a választási siker érdekében a kormányzást Medgyessy Péternek kellett átadnia. Szerinte Mesterházy Attila és Bajnai Gordon mostani párharca a kormányfőjelöltségért is hasonló lehet.

„Szocialista párti egyedüli győzelem arra alkalmas, hogy leállítsa a további rombolást – fogalmazott Kovács László. – De arra nem, hogy visszacsinálja azt, amit eddig leromboltak. Tehát én egy sokkal értelmesebb alternatívának látok, egy kétharmados győzelmet, ami szabad kezet ad a változtatásra a demokráciát sértő bebetonozott intézmények, személyek ügyének a rendezésére. Azt gondolom ennek több értelme van, mint néhány miniszteri posztnak, ezért fontos a kétharmados győzelem” – közölte az MSZP országgyűlési képviselője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!