2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Könnyítenek a lakhatási támogatás igénylésének feltételein

2013. március 20., szerda 14:03, frissítve: vasárnap 10:00

Rugalmasabbá teszik a lakhatási támogatás igénylésének feltételeit – jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár az ötszázadik idei támogatási szerződés aláírásakor.

A tavaly október óta igényelhető lakhatási támogatás feltételei közül könnyebbé tették többek közt az albérletkeresésre, valamit a közfoglalkoztatásban részt vevőkre vonatkozókat. Czomba Sándor elmondta: a könnyítést néhány héten belül elfogadhatják, így idén ezernél is több támogatási szerződés aláírását tervezik.

„Probléma volt az előző időszakban, hogy ha valaki a kérelmet a munkaügyi központba később nyújtotta be, mint ahogy a munkaszerződése megköttetett, már nem volt jogosult, holott életszerű, hogy az ember először munkahelyet keres és utána próbál albérlet és támogatás után menni – mondta Czomba Sándor. – Ezt a szabályt most módosítjuk és számos olyan korlátot veszünk még ki, ami, úgy gondolom, hogy a következő időszakban azt az arányt fogja javítani, hogy 11 ezren érdeklődnek és 7-800-an adják be a kérelmet – tette hozzá az államtitkár.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!