2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 22:40

Kiderült, világháborús aknagránátot találtak

2013. augusztus 12., hétfő 14:38, frissítve: kedd 11:41

Szovjet gyártmányú, második világháborús aknagránáttestet találtak abban az óbudai házban, ahol gázrobbanás történt a múlt héten. A gyanús szerkezetet romeltakarítás közben találták meg, feltehetően a födémben volt. Azt még vizsgálják a tűzszerészek, hogy egy másik ilyen szerkezet is aktiválódhatott-e a múlt heti robbanásban.

A robbanótestet az egyik munkás találta meg. A gyanús szerkezet egy gáztűzhely mellett volt. „Azt láttam, hogy az eleje le van törve, meg a másik fele is. Otthagytuk, szóltunk a csoportvezetőnek, nézze meg, és akkor leküldött minket" – mondta Rézműves János.

Az épületet sok lövedék találta el a második világháborúban, és a robbanószerkezetek általában a födémbe fúródtak be. „A bomba az a födémben lehetett énszerintem, tehát nem benn a lakásban, hanem a fafödémben, ebben a homokfeltöltésben, és ha ott volt egy, akkor elképzelhető, hogy van még egy vagy kettő” – mondta a bontási munkák építésvezetője.


A bontási munkák vezetője szerint nem kizárható, hogy a múlt heti gázrobbanásban egy ilyen robbanószerkezet is működésbe lépett. A detonáció miatt a társasház felső két szintje omlott le.

A szovjet gyártmányú második világháborús aknagránáttestet nem sokkal délután kettő óra után szállították el a rendőrség tűzszerészei.

„Jelen pillanatban a tűzszerészek tovább vizsgálják a területet, este 6 óráig. Az önkormányzat munkatársai holnap reggel fogják tudni végezni azt a munkát – a sitteknek az elszállítását –, amit idáig is végeztek” – nyilatkozta a III. kerületi polgármester.

Azt továbbra sem tudni, hogy az alsóbb szinteken lakók mikor térhetnek vissza az otthonaikba. A múlt heti detonációban ketten haltak meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!