2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Jön a vihar – Százmillió embert érint

2015. február 2., hétfő 10:37, frissítve: hétfő 18:05

Százmillió embert érint a következő napokban az Egyesült Államok északkeleti részén átvonuló vihar. Chicago környékén félméteres havat várnak. Eddig 3400 repülőjáratot kellett törölni.

Karambolok és lerobbant kamionok az Egyesült Államok közép-nyugati államainak autópályáin. Chicago környékén több mint 30 centiméter hó esett. Az erős szél és a havazás több millió amerikai tervét borította fel. A két chicagói reptéren összesen 1400 járatot kellett törölni. „Ma 30 centi hó hullik, úgyhogy ebben a 24 órában annyi havat kapunk, mint egész januárban” – fogalmazott Chicago polgármestere.

Chicagóban csakúgy, mint több más nagyvárosban hétfőn oktatási szünet lesz az iskolákban. Illionis államban összesen 20 000 háztartás maradt áram nélkül. Massachusetts államban is arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy a múlt heti vihar után egy újabb közeleg a keleti part felé. Országszerte összesen 2000 repülőjáratot kellett leállítani és 2100 esetben késésekre lehet számítani.

Iowában a hirtelen lehullott csapadék miatt vasárnap templomok százaiban maradt el az istentisztelet. A nagy mennyiségű hó Bostonban még a külügyminiszternek is gondot okozott. A hatóságok John Kerryt 50 dollárra büntették, mert nem takarította el a havat a háza elől. Az előrejelzések szerint 18 államon söpör majd végig a téli vihar az elkövetkező napokban az Egyesült Államokban, amely csaknem százmillió embert érinthet közvetlenül.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!