2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Janicsnak ismét meg kell küzdenie a csapattagságért

2013. március 18., hétfő 18:55, frissítve: szerda 16:45

Ismét meg kell küzdenie a válogatott tagságért Janics Natasának – jelentette ki Storcz Botond a Hír TV sportmagazinjában, a Stopperben. A háromszoros olimpiai bajnok visszatér Magyarországra, ám szövetségi támogatásra csak az első versenyek eredményei után számíthat. A sportági vezető, Baráth Etele azt mondta, a kajak-kenu szövetség több dühös szurkolói levelet kapott, a drukkerek egy része becsapva érzi magát.

Nincs kivételezés, a nulláról kell kezdenie Janics Natasának. A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó a londoni olimpia után döntött úgy, hogy visszatér szülőhazájába és szerb színekben folytatja pályafutását. A magyar szövetség nem adta ki versenyengedélyét, kétéves eltiltás várt rá. A sportoló négy hónap után meggondolta magát és visszatért Magyarországra. A szövetség visszafogadta, de Janicsnak most újra bizonyítania kell a vízen. Jelenleg nem tagja a magyar válogatottnak, a csapattagságért meg kell küzdenie. „Natasának, hogyha válogatott akar lenni, akkor most a nulláról kell elindulni, és akkor felépíteni önmagát. Annak lenne szerintem rossz üzenete a sportág számára, hogyha azért, mert visszajött Natasa, ugyanúgy tálcán megkapna mindent ” – szögezte le Storcz Botond szövetségi kapitány.


A kapitánnyal egyetért a szövetség elnöke is, a sportolót visszafogadták, de nincs ugyanabban a helyzetben, mint távozása előtt. A szurkolókat megosztotta Janics visszatérése, ezt a hazai szövetségben is érzékelik. „Nagyon sok ember úgy érzi, hogy becsapta, megcsalta tulajdonképpen a magyar közösséget. Ugyanakkor viszont egyre több az a hang, ami a megértést, a befogadást tükrözi. A magyar közönségnek is tulajdonképpen vissza kéne tudni fogadni” – fogalmazott Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Janics az első válogató versenyeken vagy korábban, a szegedi világkupán indul újra magyar színekben. Új, győri klubjának vezetője szerint nem lenne szerencsés, ha Janics a több ezres, Maty-éri közönség előtt, a világkupán mutatkozna be ismét a válogatottban. „Szegedről nem a legjobb körülmények között vált el. Ott rengeteg hibát követett el úgy a kommunikációjával, mint a cselekedeteivel. Ezt el kell ismerni, és ezt nem is szabad még véletlenül sem titkolni vagy tagadni. Én magánszemélyként megértem a szegediek egy részének az ellenszenvét Natasával szemben. De abban is biztos vagyok, hogy nagyon sokan lesznek olyanok, akik azt fogják mondani, hogy amennyiben teljesíti azokat a feltételeket, hogy ott legyen, akkor szívesen látják” – mondta Kadler Gusztáv szakosztályvezető. Janics Natasa áprilisban érkezik Magyarországra.

Nem tisztességes
Nem tisztességes, amit Janics Natasa Szerbiával tett. Senki sem kényszerítette arra, hogy a szülőhazájába visszatérjen – nyilatkozta Kovács László, a háromszoros olimpiai bajnok kajakosnő egykori szegedi edzője a belgrádi Szport napilapnak. „Tudja, amiatt, amit tett, én is szégyellem magam” – tette hozzá.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!