2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Ismét lángokban a főváros utcái

2014. március 10., hétfő 12:27, frissítve: csütörtök 10:56

Folytatódtak a kormányellenes tiltakozások Venezuelában. A fővárosban az elnök lemondását követelő tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. Az egy hónapja tartó tüntetéseknek már több mint húsz halálos áldozata van.

A többnyire fiatal demonstrálók eredetileg a rossz közbiztonság és az élelmiszerhiány miatt kezdtek demonstrálni, de a több halálos áldozattal járó oszlatások miatt most már az elnök lemondását is követelik. „A venezuelaiaknak egyesülniük kell, erre viszont sokan nem hajlandók, mert csak a vandalizmust látják. Pedig mi csak a karhatalommal harcolunk, akik minden oldalról támadnak” – mondta egy tüntető.

A véres tömegoszlatásokat az amerikai kormány is elítélte. Joe Biden alelnök egy lapinterjúban azzal vádolta meg Caracast, hogy nem tartja be a demokrácia alapelveit. Nicolas Maduro elnök válaszul azzal vádolta meg a washingtoni vezetést, hogy a tüntetések támogatásával akarja megdönteni a hatalmát. „Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke inkább arra figyeljen, hogy Amerikában mekkora szenvedést okoz a szegénység, és ne Venezuela ügyeivel törődjön.”

Maduro, aki Hugo Chávez egy évvel ezelőtti halála után lett Venezuela elnöke, azt is közölte, hogy a válságot párbeszéddel kell megoldani. Az ellenzék viszont addig nem hajlandó leülni tárgyalni az államfővel, amíg ki nem engedik a letartóztatott tüntetőket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!