2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Iskolai mészárlás: az áldozatok többsége elsős volt

2012. december 16., vasárnap 09:02, frissítve: vasárnap 18:49

Azonosították a pénteki connecticuti iskolai lövöldözés áldozatait. A gyerekek többsége első osztályos volt. Közben Oklahoma államban őrizetbe vettek egy tizenévest, aki saját iskolájában készült vérengzésre.

6-7 éves gyerekeket lőtt le a connecticuti iskolai ámokfutó. Az áldozatok többsége első osztályos volt, a legfiatalabb egy hónapja töltötte be a hatodik évét. A lövöldözésben meghalt az iskola igazgatónője is. A nyomozás szerint minden áldozat több lövést is kapott, a gyilkossági helyszín a tapasztalt szakértőket is megrázta.

– A holttesteket nem mutattuk meg a családoknak. Képeket készítettünk róluk, az arcokról, a családoknak így könnyebb – fogalmazott Wayne Carver orvosszakértő, hozzátéve: a gyász folyamatában van egy személyes szakasz, de a jelen helyzetben úgy láttuk helyesnek, ha ezt így csináljuk.

A gyilkos fegyverek a tettes anyjáé voltak, a 20 éves elkövető a nővel végzett először még az otthonukban. Ezután kocsival az iskolába ment, lelőtt 26 embert, és magával is végzett. Egyes források szerint a férfi autista volt, a rokonok szerint azonban az anyja segítséget kért volna, ha szükség lett volna rá. A szülők 3 éve elváltak.

A rendőrség közölte: már ismerik a tettes indítékát, de azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Az elnök szombaton négynapos nemzeti gyászt rendelt el, Barack Obama vasárnap a helyszínre látogat. A tragédia miatt több akciófilm bemutatóját elhalasztották Amerikában.

Oklahomában is vérengzés készült

Közben Oklahoma államban a rendőrség őrizetbe vett egy tizenévest, aki saját iskolájában készült vérengzésre. A 18 éves fiú azt tervezte, hogy lelakatolja az egyik osztály ajtaját, és tüzet nyit a diákokra. A fiatal tettestársakat keresett, és egyik tanárának is elárulta, hogy fegyvert vásárolt – számítógépén pedig fegyverekről és bombakészítésről szóló anyagokat találtak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!