2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Így ünnepelt a Győr

2014. május 5., hétfő 08:56, frissítve: péntek 15:05

Megvédte címét a női kézilabdabajnokok ligájában a Győr, és az egyéni elismeréseket is az ETO játékosai zsebelték be a Papp László Sportarénában rendezett Final Fouron. A játékosok szerint a Győr az eddigi legjobb játékát produkálva győzte le a Buducnost Podgoricát 27-21-re. A bronzérem a macedón Vardar Szkopje csapatáé lett.

Mintegy tízezer néző tapsvihara fogadta a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája-győztes játékosait a címvédést követően. A győriek a Papp László Sportarénában rendezett fináléban 27-21-re verték a montenegrói Buducnost Podgoricát, így ismét magasba emelhették a BL-serleget. A döntő legjobbjának Görbicz Anitát választották, a Final Four legértékesebbje pedig Katrine Lunde, az ETO kapusa lett. A Győr mindig mosolygós brazil világbajnoka örömében még azt is vállalta, hogy magyarul értékeli a mérkőzést. „Nagyon-nagyon boldog vagyok, és elégedett, hogy a csapat olyan jól játszott, és hogy van a második Bajnokok Ligája érmem, remélem, hogy több-több lesz” – mondta Eduarda Amorim.


A Győr magabiztos játékát a tökéletes felkészülés alapozta meg. „Annyira felkészültünk az ellenfélből, hogy lehetett látni, hogy a támadójátékuk majdnem egyenlő a nullával. Nem tudták eredményesen befejezni a támadásokat, ahogy mások ellen. Úgyhogy azt mondom, csillagos ötös” – közölte Boczkó-Hornyák Ágnes kézilabdázó.

A győri klub elnöke szerint a legjobb pillanatban játszott a legjobb formában csapata. A BL harmadik helyét a macedón Vardar szerezte meg, miután 34-31-re verte a dán Midtjyllandot.

Óriási volt az öröm

Az aranyérem átvétele után óriási ünneplés kezdődött a Papp László-sportarénában, este pedig Győrben köszöntötték a játékosokat. A kézilabdás lányokat a győri Városháza előtti téren fogadták a szurkolók. A Bajnokok Ligája címvédőit legalább ezren várták. Név szerint szólították a csapattagokat a színpadra. Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a lányokat. Az összes taktikai utasítást betartott az Audi ETO és a fegyelmezett játék meghozta a sikert – mondta Kovacsics Anikó. Mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz, ráadásul a legfontosabb pillanatokban – emelte ki a klubelnök, Kelecsényi Ernő.

A játékosok a Bajnokok Ligája-trófeát is megmutatták a szurkolóknak, ami így rövid távollét után gyorsan visszakerült Győrbe.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!