2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Házi készítésű volt az elméretezett bomba?

2014. január 14., kedd 12:46, frissítve: kedd 18:13

Nem cáfolta a rendőrség, hogy házi készítésű volt a Lehel utcai bankfiókban tegnap felrobbantott bomba. Részleteket még nem közölnek, az ORFK szóvivője azt mondta: vizsgálják a robbanószer összetevőjét.

A rendőrség még keresi az elkövetőt, aki a gyanú szerint egy rendszám nélküli, tarka krosszmotoron menekült el. A rendőrség a Hír Televíziónak megerősítette: pénzszerzés motiválhatta a bankrobbantót.

A tettes feltehetőleg az ATM-ből akart pénzt rabolni, de a bomba túl nagy hatóerejűnek bizonyult. Az erős robbanás megrongálta az épület mögött parkoló autókat is. A környéken több bankfiók is van, a legnagyobb kár a CIB Bank kirendeltségében keletkezett.

Elítélik a Hitelkárosultak

A Hitelkárosultak elítélik a bankrobbantást, amit ellenük irányuló provokációnak tartanak. A Magyar Szociális Fórum közleményében arra figyelmeztet, a devizaadósok megoldatlan helyzete melegágya lehet a szélsőséges megnyilvánulásoknak. A szervezet szerint a bankrobbantás azoknak kedvez, akik áldozatként akarják feltüntetni a pénzintézeteket.

Rogán hatékony felderítésre számít

Hatékony, gyors felderítésre számít a bankrobbantás ügyében a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal Magyarország élőben című műsorunkban emlékeztetett rá: az elmúlt három évben a rendőrök gyakorlatilag minden súlyosabb bűncselekményt felderítettek – alig egy hónap alatt. Bővebben>>


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!