2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gyurcsány szerint a legfőbb kérdés eldőlt

2014. május 23., péntek 18:55, frissítve: szombat 18:43

Gyurcsány Ferenc már előre elismerte a baloldal vereségét a vasárnapi európai parlamenti választáson. Vona Gábor szerint a Jobbik léte múlhat az eredményen. Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz–KDNP listavezetője arra kéri a választópolgárokat, hogy menjenek el vasárnap szavazni.

Vereségre készül Gyurcsány Ferenc a május 25-ei európai parlamenti választáson. A Demokratikus Koalíció listavezetője szerint másfél hónap alatt nem változott meg az országgyűlési választáson kialakult erősorrend, vasárnap a jobboldali pártok szereznek ismét többséget. Gyurcsány Ferenc kampányzáró sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a szavazatok 5-10 százalékára számítanak. Ha viszont nem szereznek mandátumot, akkor júniusban rendkívüli kongresszust tartanak, ahol a tagság dönthet a személyi kérdésekről.

„A választás legfőbb kérdése – mondom én, hogy sajnos – eldőlt. Eldőlt, mert jól látszik, hogy Magyarországon egészen biztosan többségük lesz azoknak a jobboldali pártoknak, a Fidesznek, a kereszténydemokratáknak, a Jobbiknak, akik kevesebb Európát szeretnének. Hogy mekkora a többségük, ezt megtudni még várat, de azt hiszem, hogy a lényeg biztosan megjósolható, prognosztizálható” – fogalmazott a DK elnöke.

Mesterházy Attila szerint hazaáruló, aki az Európai Unióból való kilépést szorgalmazza. A tagság a nemzet érdeke – mondta. „Ma Magyarországon a fejlesztések 97 százalékát európai uniós forrásból finanszírozzuk. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen minden fejlődési lehetőségünket elvesztenénk, hogy ha a jobbikos politika nyerne teret” – jelentette ki az MSZP elnöke.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy látja, a vasárnapi választáson a pártja léte a tét. „Ennek a választásnak már régen nem az a tétje csupán, hogy kik fogják képviselni Magyarországot az Európai Parlamentben, hanem az a tétje, hogy külföldi nyomásra, a magyar miniszterelnök közreműködésével, egy törvényesen működő magyarországi pártot föl lehet-e számolni” – fogalmazott a radikális párt vezetője.

Megvédik

Az Erzsébet-program megvédését kérte a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőitől Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter arra emlékeztetett, hogy a három évvel ezelőtt bevezetett program bevételeiből kétszázezer rászoruló gyermek és több százezer felnőtt nyaralását finanszírozták.

„Ez a program alapvetően önfenntartó, és a társadalmi szolidaritásra épül, amely egyébként alapelve, alapértéke az Európai Uniónak is. A bizottság sajnálatos módon – talán szó szerint értelmezve bizonyos jogszabályokat – megint abba a hibába esett, mint már sokszor, hogy a multik érdekét kezdte el védeni, és a multik érdeke érvényesült akkor is, amikor feljelentés formájában ezt az utalványt a bíróság elé utalta” – fejtette ki Pelczné Gáll Ildikó. Azért, hogy a magyar érdekeket megvédhessék, a kormánypártok listavezetője azt kéri a választóktól, hogy május 25-én éljenek szavazati jogukkal.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!