2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Gaudi-Nagy szerint Pásztor provokálta a tüntetőket

2014. május 27., kedd 12:28, frissítve: kedd 17:12

Pásztor István provokálta a Kossuth téren tüntetőket május 6-án azzal, hogy belesétált egy tüntetésbe – jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás.

A volt jobbikos országgyűlési képviselő szerint a rendőrségnek nem a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét kellett volna megvédenie, hanem a tüntetést tőle. Gaudi-Nagy Tamás és néhány híve május elején tartott unióellenes tüntetést a Parlament előtt, amikor az egyik résztvevő az Országgyűlés alakuló üléséről távozó vajdasági magyar politikust leköpte.

Gaudi-Nagy Tamás hétfőn néhány emberrel együtt visszatért a Kossuth térre, hogy folytassa unióellenes tüntetéssorozatot. A parlamentből kiszorult radikális politikus a jövőben a Jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina segítőjeként folytatja a Brüsszelben a politizálást.

„Ha megtehettem és láttam volna, hogy a konfliktus idáig éleződik, a rendőrség segítségét kérem, hogy Pásztor Istvánt vezessék ki a rendezvényünkről, mert ezzel valóban provokálta az itt tüntető jogosan indulatos embereket. Tehát (…) a következő tüntetéseken köpködés nem lesz. Nem szokásunk köpködni, ellenben az igen, hogy számvetést készítsünk, és mozgósítsunk a föld védelme érdekében” – fogalmazott Gaudi-Nagy Tamás.

Előzetesben

Rács mögé került Pásztor István támadója. A Fővárosi Főügyészség szóvivője a Hír TV-nek azt mondta: a bíróság elrendelte a nő előzetes letartóztatását. „Az ügyészi fellebbezést a másodfokú bíróság megalapozottnak találta, és az eredeti indítványunknak megfelelően a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását” – tudatta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!