2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Folytatódik a hajsza

2015. január 9., péntek 06:51, frissítve: péntek 10:22

Még mindig keresik a párizsi terrortámadás gyanúsítottjait. A kommandósok éjjel azt az észak-franciaországi települést fésülték át, ahol a feltételezett elkövetők bujkálhatnak.

Továbbra sem sikerült elfogni a Charlie Hebdo szerkesztőségénél 12 ember meggyilkolásával gyanúsítható Kouachi fivéreket. A kommandósok éjszaka Párizstól északkeletre fésültek át egy nagy területet a két férfi után kutatva. Közben az is kiderült, hogy a feltételezett elkövetők rajta voltak az amerikai kitiltási listán. Az amerikai hatóságok szerint az idősebb testvér Jemenben részt vett egy terrorista kiképzésen is. A Charlie Hebdo szerkesztőségében elkövetett mészárláskor a támadók maguk is azt sugallták, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat jemeni csoportjával állnak összeköttetésben. Az algériai származású Kouachi fivérek a terrorellenes küzdelemért felelős francia szervek számára sem voltak ismeretlenek. Egyiküket terrorcselekmény miatt már elítélték, ráadásul egy korábbi értesülés szerint mindketten nyáron tértek vissza Szíriából.

Házról házra keresik a mészárlás elkövetőit

Országszerte 88 ezer rendőrt és katonát mozgósítottak, és a helyszíni tudósítások szerint a kommandósok házról házra kutatják át azt az észak-franciaországi települést, ahol a feltételezett elkövetők bujkálhatnak. Bővebben>>>

Az Eiffel-torony világítását is lekapcsolták

Lekapcsolták este Párizsban az Eiffel-torony világítását. A francia főváros így emlékezett arra a 12 emberre, köztük újságírókra és rendőrökre, akik életüket vesztették szerdán egy szatirikus hetilap elleni terrortámadás során. Csütörtök nemzeti gyásznap volt Franciaországban: az emberek délben egyperces csenddel adóztak az áldozatok emléke előtt. Ez idő alatt leállt a párizsi közlekedés, és számos üzemben szünetet tartottak a dolgozók. Az egyperces csendet az iskolákban is megtartották. A francia középületeken három napra félárbocra engedték a nemzeti zászlót.

Budapesten is megemlékeztek

Budapesten is megemlékeztek a Párizsban meggyilkolt karikaturistákról és rendőrökről. A Francia Intézet előtt tartott rendezvényre sokan „Charlie vagyok” táblákkal a kezükben érkeztek. A francia nagykövet beszédében hangsúlyozta, hogy a párizsi merénylet ellenére is ragaszkodnak az alapvető szabadságjogokhoz, majd magyar nyelven megköszönte Magyarország szolidaritását a francia néppel. „Teljes szívből köszönjük a sok üzenetet, a virágokat, a mécseseket, melyeket épületeinknél helyeztek el. Köszönjük, hogy itt vannak ma délután. A terrorizmussal szemben a legnagyobb erőnk a szolidaritás, ami itt kifejezésre jutott. Még egyszer köszönöm” – mondta Roland Galharague.

Magyarország is veszélybe kerülhet

Mivel Magyarország tranzitország, ide is érkezhetnek iszlamista terroristák – fogalmazott Magyarország élőben című műsorunkban Georg Spöttle. Ha nem lesz szigorúbb a bevándorláspolitikánk, akkor hazánk teljesen kiszolgáltatottá válik a szélsőséges iszlamista csoportoknak – hangsúlyozta Németh Zsolt. Bővebben>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!