2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Figyelem! Akár félméteres hótorlaszokba is ütközhetünk

2012. december 9., vasárnap 13:00, frissítve: vasárnap 19:41

Száz munkagéppel takarítják az utakat országszerte. Baranyában javult, Bács-Kiskun és Csongrád megyében viszont továbbra is kritikus a hóhelyzet, két mellékutat le kellett zárni.

Újabb havazás várható az ország keleti részén, a Tiszántúlon estig 4-5 centiméter hó is eshet. Békés megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Teljes kapacitással dolgozik a közútkezelő a hóakadályok megszüntetésén. Közleményükben azt írták, 100 munkagéppel 600-an takarítják az utakat országszerte. A szombati havazás és a hóátfúvások miatt még hókásásak a fő- és a mellékutak a nyugati és déli megyékben. Reggel a 43-as főúton megcsúszott és árokba borult egy kamion Makó közelében, ezért Nagylak felé torlódás alakult ki.


„A 43-as főúton lassan, de már megindult a forgalom. A fennakadás közel száz autóst érintett. A déli megyékben szombaton kezdődött a havazás. Ez mára már áttolódott keletre is. Nagyobb hótorlaszok sehol sem alakultak ki. Csupán egy település, Bácsszentgyörgy volt szombaton rövidebb ideig elzárva a külvilágtól. A hóátfújások miatt több útszakaszon is kialakulhatnak hóakadályok” – nyilatkozta Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Baranya megyében már javult a hóhelyzet. Egyre több utat sikerül járhatóvá tenni. A 6-os úton Mecseknádasd és Pécsvárad között, illetve a 67-esen Antalszállás és Bőszénfa között már nem kötelező a hólánc használata. Szombat dél óta nem engedik át a három és fél tonnánál nagyobb járműveket a horvátok az udvari határátkelőnél. Mintegy 15-20 kamion várakozik, nagy részük Boszniába szeretne eljutni. Déli szomszédainknál is megszűnt már a havazás, de egyelőre nem tudni, hogy a korlátozást mikor oldják fel. Baranyában 24 óra leforgása alatt 30 centiméter hó esett. A szűnni nem akaró szél csak ronthat a helyzeten – közölte a Hír Televízió helyszíni tudósítója, aki hozzátette, az 57-es úton bizonyos útszakaszon akár félméteres hótorlaszokba is ütközhetünk. Kisnyárád még megközelíthetetlen. Hómarókkal próbálják kiszabadítani a hó fogságából.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!