2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ferencz: Kampányban még a hazugság leleplezése is jól jön a baloldalnak

Hír TV

2014. szeptember 27., szombat 21:19, frissítve: hétfő 12:20

Kampányban még a hazugság leleplezése is jól jön a baloldalnak a Gyurcsány-párt egyik fővárosi képviselőjelöltje szerint, aki Fodor Gábor liberálisai és Schmuck Andor szociáldemokratáinak támogatását is élvezi a XVIII. kerületben. Ferencz István azt mondta a hungarikumok kerületi napján a Hír TV-nek, hogy a politikában negatív reklám nincs, csak reklám. Csatornánk a napokban tette közzé a pestszentlőrinci szocialistákat lebuktató hangfelvételt.

Panyolai szilvalekvár, sült hús és akasztott ember a hungarikumfesztiválon Budapest XVIII. kerületében. Az önkormányzati választás közeledtét jelezte, hogy a bejáratnál a Fidesz és a baloldal is sátrat vert. A kampánytémát a szocialisták helyi kampányfőnöke és egyik képviselőjelöltje szolgáltatta az elmúlt napokban. Kőrös Péterről a Hír Televízió közölt leleplező hangfelvételt. A baloldali politikus arra biztatta párttársait, hogy anyagi fedezet nélkül ígérjék meg az önkormányzati lakások bérleti díjának 30 százalékos csökkentését. „Amennyiben ránk szavaz, novembertől 30 százalékkal csökkentjük a lakbérét. Halál komolyan mondom. Ha megnyeritek a választás, akkor majd azért nem csináltok, mert ráfogjátok arra, hogy mennyire sz*r ez az állapot, amelyben átvettétek a költségvetést” – mondta Kőrös.


A kerület fideszes polgármestere felelőtlenségről beszél. „A tökéletes felelőtlenséget látjuk a baloldal részéről. Bármit képesek megígérni, amit majd nem fognak megtartani. Tehát azt gondolom, hogy a város vezetése nagyon jelentős mértékben alkalmasság kérdése is” – szögezte le Ughy Attila.

A Gyurcsány-párt egyik képviselőjelöltje, Ferencz István hamisítványnak nevezte a felvételt. Igaz, állítását semmivel nem tudja bizonyítani, de nem tartja politikailag kínosnak, hogy Kőrös Péter hazugsággal kampányol.

Ferencz István: – Nincs negatív reklám. Reklám van.
Riporter: – Akkor még ez is jól jön?
F. I.: – Há', minden jól jön. Az, hogy egyáltalán bekerülünk a médiába’. Eddig soha nem volt médiánk, most van” – fogalmazott a XVIII. kerület képviselőjelöltje.

A szocialista párt európai parlamenti képviselője egyszerűen kikerülte a Kőrös Péter „őszödi beszédére” vonatkozó kérdést.

Szanyi Tibor: – Ne keverjük össze a belpolitikát a zavaros bulvárújságírással. Bulvárcélokból viszont nem szívesen állok ezen a pulpituson, azt majd valahol máshol kell intézni. Valódi belpolitikai kérdésekre viszont szívesen válaszolok. Köszönöm szépen.
Riporter: – Azok a mondatok, amelyek ezeken a felvételeken elhangzottak, úgy gondolom, hogy rendelkeznek belpolitikai hatóerővel is.
SZ. T.: – Nekem nem – fogalmazott az MSZP-s európai parlamenti képviselő.

Kőrös Péterről a Hír TV egy másik hangfelvételt is bemutatott, amelyen nem gondolkodó lényeknek, hanem egységsugarú síkidomoknak nevezte a választókat. A Pestisrácok.hu internetes portál pedig egy harmadik felvételt adott közre. Azon a szocialista politikus bevallja: a fele sem igaz azoknak a vádaknak, amelyeket a sajtóban híresztelt a helyi fideszes polgármesterről, Ughy Attiláról. Kőrös Péter szerint a felvételek illegálisan készültek a kerületi MSZP-székházban, és manipuláltak is, ezért büntetőfeljelentést tett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!