2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Feltörték az amerikai katonai rendszert a kínaiak

2013. május 29., szerda 11:22, frissítve: csütörtök 12:38

Két tucat, kiemelt fontosságú amerikai katonai rendszerhez szereztek hozzáférést kínai kémek az interneten keresztül. A Pentagon egy titkos jelentésben figyelmeztette az amerikai vezetést, hogy rakétaelhárító rendszereket, hadihajók, vadászrepülők terveit is lemásolhatták a kínai hackerek. Ausztráliából pedig a titkosszolgálat épülőfélben lévő főhadiszállásának a terveit lopták el.

A 97 ezer tonnás amerikai Nimitz anyahajó az egyik legnagyobb a világon, a fegyverarzenáljával háborúk végkimenetelét képes eldönteni. Hasonló hajója csak az oroszoknak, a franciáknak és a briteknek van, Kínának nincs. A Pentagon jelentése szerint kínai kémek az elmúlt években legalább 12 összetett katonai rendszer terveit szerezték meg, többek között ilyen hadihajókét. „A kínai hadsereg állandó kiberhadviselést folytat. Folyamatosak a támadások a különböző rendszerek ellen. Kínában folyamatosan zajlik a támadók kiképzése és a technológia fejlesztése. Megállapíthatjuk, hogy a kínai néphadsereg első számú célpontját amerikai katonai intézmények jelentik” – mondta a Pentagon egyik vezetője.


A kínai kémek az interneten keresztül törtek be katonai hálózatokba és mindent lemásoltak, amit tudtak. Hajók, repülők, fegyverek mérnöki rajzait, komplett rakétarendszerek felépítését. Még az európai, ázsiai és Perzsa-öbölbeli rakétapajzs terveit is. „Kína határozottan ellenez minden számítógépes támadást. Békés, konstruktív párbeszéddel szeretnénk együttműködni az Egyesült Államokkal” – jött a pekingi válasz.

Egy nappal korábban az ausztrál titkosszolgálat jelentette be, hogy kínai internetes címekről törtek be az oldalukra és lemásolták az épülő canberrai kémközpont terveit.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!