2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Év végéig fizethetik a hadiadót

2014. augusztus 1., péntek 13:45, frissítve: péntek 17:48

Hadiadót vezettek be Ukrajnában. A kijevi parlament döntése szerint az év végéig a fizetések és egyéb juttatások másfél százalékát vonják el a katonai műveletek finanszírozására. Kelet-Ukrajnában közben a szakadárok megtámadtak egy deszantos menetoszlopot, az első értesülések szerint a kormányerők 10 katonája veszítette életét.

„Nehéz lenne elrejtenem az örömömet azzal kapcsolatban, hogy a parlamentnek sikerült megszavaznia az országnak rendkívül fontos törvényeket. Gratulálok!" – így kommentálta az ukrán elnök a hadiadó bevezetését. A kijevi törvényhozás döntése szerint az év végéig a fizetések és egyéb juttatások után 1,5 százalékos kiegészítő adót kell fizetniük az ukrajnai lakosoknak. A pénzügyminisztérium úgy számol, az új közteher bevezetésével átszámítva 58 milliárd forint plusz bevételre tesz szert a költségvetés, ezzel pedig biztosítani lehet a kelet-ukrajnai hadművelet finanszírozását, valamint a szakadároktól megtisztított területek újjáépítését.

Kelet-Ukrajnában közben megtámadtak a szakadárok egy deszantos menetoszlopot, az első értesülések szerint a kormányerők 10 katonája veszítette életét a támadásban. Az eset a maláj gép tragédiájának helyszíne közelében történt. A roncshoz csütörtökön egyhetes kényszerszünet után térhettek vissza a nemzetközi szakértők, immár fegyveresek kíséretében.

A kijevi parlament arra is igent mondott, hogy a holland és ausztrál hatóságok emberei fegyvert viseljenek és használjanak a maláj gép lezuhanásának helyszínén, hogy el tudják végezni a nyomozáshoz szükséges feladatokat. A megállapodás szerint a holland missziónak 700, az ausztrálnak 250 fegyveres tagja lehet.

Jelentős mértékben, 0,6 százalékponttal csökkentik a lengyel GDP-t az Oroszország elleni uniós szankciók – közölte a lengyel miniszterelnök-helyettes. Az egyik varsói lapnak nyilatkozott erről a politikus, miután Moszkva bejelentette, hogy teljes körű embargót vezet be a lengyel zöldség- és gyümölcsimportra augusztus 1-jétől. Az oroszok jelzése szerint az intézkedést várhatóan az EU teljes egészére kiterjesztik. Az ukrán válsággal kapcsolatos gazdasági büntetőintézkedések Moszkva ellen egyébként mától hatályosak. Brüsszel eszerint korlátozza Oroszország hozzáférését a nemzetközi tőkepiacokhoz, fegyverembargót vezetett be és gátolja azt is, hogy Moszkva olajkitermeléshez használt technológiákhoz jusson hozzá a tagállamokból.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!