2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Esélyük sem volt, hogy megmeneküljenek

2014. szeptember 28., vasárnap 12:09, frissítve: hétfő 12:55

Harminc turista holttestét találták meg a kitört japán tűzhányó közelében. A hegymászóknak leállt a szívműködése és a légzése. További harminc embert súlyos állapotban vittek kórházba. Az Ontake tűzhányó közelében több száz turista volt, amikor kitört, de a többségük időben lejutott a hegyről.

Helikopterrel mentettek egy sérültet az Ontake tűzhányó hamuval borított oldaláról. A vulkán vasárnap váratlanul tört ki, miközben több száz turista volt a közelében. Az amatőr felvételen látszik, ahogy az egyik hegymászócsapat menekül a hamufelhő elől. A turisták többsége időben lejutott a hegyről, de sokakat betemetett a hamu. A mentőalakulatok harminc holttestet találtak a hegyen. Japánban a hatóságok megfigyelik a vulkánok aktivitását, ezért nem tudni, hogy miért nem adtak ki figyelmeztetést a kitörés előtt.


A vulkánból 10 kilométer magasra emelkedett a hamufelhő, ami lassítja a mentést. A több mint háromezer méter magas Ontake 1979-ben tört ki utoljára. 1991 óta az első eset, hogy halálos áldozatokat követel egy vulkánkitörés Japánban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!