2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Érdekes tárgyakat mutatott a műhold

2014. március 20., csütörtök 08:50, frissítve: csütörtök 21:38

Holnap keresik tovább az ausztrál légierő gépei az eltűnt maláj utasszállító roncsait az Indiai-óceánban. A kutatást már Ausztrália partjaitól 2500 kilométerre is kiterjesztették, miután az ausztrál műholdak roncsokat észleltek a vízben. Szakértők szerint nem kizárt, hogy az eltűnt utasszállító roncsairól van szó. A keresést nehezítik a rendkívül rossz időjárási körülmények.

Az észlelt tárgyak akár a rejtélyes körülmények között eltűnt maláj utasszállító roncsai is lehetnek – a hírt maga az ausztrál miniszterelnök jelentette be. „Az ausztrál hajózásbiztonsági hatóság információkat kapott műholdfelvételek alapján olyan tárgyakról, amelyeknek közük lehet a kereséshez. Az elemzők két tárgyat azonosítottak, az ausztrál légierő pedig megpróbálja beazonosítani a helyszínt” – közölte Tony Abbott ausztrál miniszterelnök.

A Malaysia Airlines pekingi járata március 8-án indult el Kuala Lumpurból, röviddel a felszállás után azonban eltűnt a radarokról. Letért útvonaláról, és a feltételezések szerint délnyugatnak fordult, és az Indiai-óceán felé vehette az irányt. A feltételezett roncsokat Ausztrália partjaitól 2300 kilométerre találták meg.

A The Guardian szerint a térségben többméteres hullámok csapkodnak, az óceán pedig négy kilométer mély, így nem lesz egyszerű feladat a tárgyak beazonosítása. A hozzátartozók már napok óta várják a híreket.


Szakértők viszont úgy vélik, ha a repülő valóban az óceánba zuhant, akkor minimális az esély arra, hogy bárki túlélte a katasztrófát. Az eltűnt Boeing repülőgép fedélzetén 239 ember volt, kétharmaduk kínai. Az továbbra is kérdéses, hogy eltérítették-e a gépet, és ha igen, ki áll az akció mögött.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!