2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Eltűnt maláj gép: öngyilkosságot követett el a pilóta?

2014. március 14., péntek 10:30, frissítve: péntek 20:58

Már az Indiai-óceánban is keresik a múlt hétvégén eltűnt maláj gépet. A Malaysia Airlines járatának múlt szombaton veszett nyoma. A szakértők már azt sem zárják ki, hogy a gép azért zuhant le, mert a pilóta öngyilkosságot akart elkövetni.

Nem messze Vietnam déli partjaitól készült az a műholdfelvétel, amelyen egy gyanús tárgyat fedeztek fel a kínai hatóságok. A közelebbi vizsgálat után azonban itt sem találták meg a múlt hétvégén eltűnt maláj gép roncsait. A 239 embert szállító Boeing 777-es fedélzetén többségben kínai állampolgárok utaztak.

Közben a Fehér Ház szóvivője bejelentette: a keresést az Indiai-óceánra is kiterjesztik, ezért a kutatáshoz az indiai légierő és haditengerészet is csatlakozott. Azt nem árulta el, hogy erről milyen új információk alapján döntöttek, de korábbi sajtójelentések szerint a maláj fővárosból Pekingbe tartó gép még az eltűnése után órákig küldött jelzéseket a műholdaknak. Ez alapján elképzelhető, hogy az utasszállító akár 1600 kilométert is repülhetett, miután megszakadt vele a kapcsolat.

– A tudomásunkra jutott, de egyelőre nem meggyőző erejű információk szerint a keresést az Indiai-óceánra is kiterjeszthetjük. Már tárgyalunk a nemzetközi partnereinkkel arról, hogy pontosan milyen eszközöket telepítsünk oda – mondta Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.


Az amerikai AP hírügynökségnek nyilatkozó szakértők szerint a legújabb információk alapján nem lehet kizárni, hogy az egyik pilóta akart öngyilkosságot elkövetni. Nem ez lenne erre az első eset: 1997-ben egy egyiptomi, 1999-ben egy szingapúri gép is azért zuhant le.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!