2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Híradó 23:05

Először gyógyítanak ebolás beteget Amerikában

2014. augusztus 1., péntek 13:57, frissítve: szombat 13:44

Először gyógyítanak ebolás beteget Amerikában. Az Egyesült Államok repülőgépet küldött a Libériában megfertőződött két amerikai misszionáriusért. Közben az amerikai országos egészségügyi intézet közölte: szeptemberben megkezdi egy ebolavírus elleni kísérleti vakcina tesztelését. Az oltóanyag majmokon biztató eredményeket mutatott. A mostani minden idők legsúlyosabb ebolajárványa, amely már több mint 720 emberrel végzett Nyugat-Afrikában az Egészségügyi Világszervezet szerint.

Új kezelési központot hozott létre a Sierra Leone-i kormány a főváros közelében. A hadsereg pedig a karanténok létesítésével és fenntartásával segíti a munkát. Nyugat-Afrikában eddig 729-en haltak meg az ebola miatt. A minisztériumi szóvivő szerint a kormány most azért harcol, hogy a kór ne érje el a fővárost.

Az Egészségügyi Világszervezet közben 100 millió dolláros akciót indít az ebola elleni küzdelemben Nyugat-Afrikában, de nem tanácsolja az utazási korlátozásokat és határzárakat, mert szerintük alacsony az esély arra, hogy egy fertőzött átadja a betegséget másoknak utazás közben.

Nigériában az egészségügyi miniszter azt mondta, az egyik halálos áldozat 59 ismerősét megfigyelés alatt tartják, közülük kettőt karanténba kellett zárni. Nigériában halt meg július 25-én egy amerikai férfi is, aki a pénzügyminiszter tanácsadója volt. A lagosi reptéren esett össze, Libériából érkezett.

Libéria fővárosában, Monroviában egyetemeket zártak be a vírus miatt. Repülőgépet küldtek a Libériában ebolavírussal megfertőződött két amerikai misszionáriusért az Egyesült Államokból, hogy hazaszállítsák őket, egyiküket Atlantában fogják kezelni. Ez lesz az első eset, hogy ebolás beteget gyógyítanak Amerikában. Az atlantai Emory Egyetemi Kórház csak annyit közölt, hogy rövidesen megkezdik egy ebolás beteg kezelését az intézmény amerikai járványügyi hivatallal közösen kialakított szigorúan izolált részlegében.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!