2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ebolagyanús beteget találtak New Yorkban

2014. augusztus 5., kedd 10:19, frissítve: szerda 14:22

Szigorítják az ellenőrzést az amerikai légi- és tengeri kikötőkben az ebolajárvány miatt. Washingtonban épp a héten tartanak afrikai–amerikai csúcstalálkozót. New Yorkban már van fertőzésgyanús beteg; két, korábban megfertőződött amerikait Atlantában kezelnek. Afrikában már csaknem 900 áldozatot követelt a vírus.

Egy New York-i kórházban kezelik az amerikai férfit, akinél az ebolára utaló tüntetek jelentkeztek, miután hazatért Nyugat-Afrikából. Orvosai szerint kicsi a valószínűsége, hogy tényleg a halálos vírussal fertőződött meg, de minden óvintézkedést megtesznek. „A beteg hétfőn a reggeli órákban, lázasan érkezett hozzánk, miután hazatért Nyugat-Afrikából. A kórház egy szigorúan elkülönített részén helyeztük el, hogy megvédjük a pácienseinket és a látogatókat” – mondta David Reich.


Eddig két amerikait fertőzött meg a halálos vírus, akik egy keresztény segélyszervezetnek dolgoztak Libériában. Mindkettejüket hazaszállították. Az amerikai hatóságok elővigyázatosságból a légi- és tengeri kikötőkben szigorúbban ellenőrzik a Nyugat-Afrikából érkező utasokat. Libériában követelte a legtöbb áldozatot az ebolajárvány. Az ENSZ szerint a halottak közül több mint 60-an egészségügyben dolgoztak.

A vírus Sierra Leónéban, Guineában és Nigériában is terjed. Ellenszere nincs, ezért 50-60 százalékban halálos kimenetelű. A Világbank 200 millió dollárral segíti az érintett országokat a betegség elleni küzdelemben.

Csekély a valószínűsége, hogy az ebolajárvány Magyarországra is eljusson – jelentette ki Kis Zoltán virológus. A szakember elmondta: a járvány csak testnedvekkel terjed, például tüsszögéssel nem. A hypo, a szappan is megöli a vírust, de még a napon szárított ruhában sem marad életképes.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!