2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Döntöttek a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztésekről

2015. május 27., szerda 14:05, frissítve: szerda 19:07

Rábólintott a Fővárosi Közgyűlés a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztésekre.

A képviselők arról döntöttek, hogy rendezik a pesti rakpart egy szakaszát a Kossuth Lajos tér és a Dagály fürdő között, és gyalogoshíd köti majd össze össze a pesti oldalt a Margitszigettel. A kormány egyébként az eredetileg tervezett 24 és fél milliárd helyett 49 milliárd forintot különít el a sportesemény megrendezésére.

A testület módosította a fővárosi hajléktalanrendeletet is. A legjelentősebb változás, hogy Zuglóban nem lesz olyan közterület, ahonnan kitiltják a hajléktalanokat. Ezzel az előző fideszes polgármester, Papcsák Ferenc idején életbe léptetett rendeletet törölték el.

A Fővárosi Közgyűlés ülése előtt felszólalt Áder János is. A köztársasági elnök az ülésen köszönetet mondott Tarlós István főpolgármesternek, aki a fővárosi tisztségviselők közül elsőként csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz, és arra kérte a fővárosi képviselőket, hogy kövessék a főpolgármester példáját.

– Budapest nem lesz hál’ Istennek megapolisz. De azok a tapasztalatok, melyeket önök felhalmoztak – várostervezési, tömegközlekedés-fejlesztési, hulladékgyűjtési és -feldolgozási tapasztalatok, energiahatékonyság javítása, vízhasználat vagy szennyvíztisztítás –, ez esetenként olyan innovációt jelent, ami piacképes termék – fogalmazott az államfő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!