2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Délutánig nyújthatók be az átjelentkezési kérelmek

2014. április 4., péntek 08:04, frissítve: péntek 17:54

Ma jár le több választással kapcsolatos határidő is. Átjelentkezési kérelmeket délutánig lehet benyújtani. A külképviseleti szavazási levélcsomagokat pedig éjfélig vehetik át a külképviseleteken szavazók.

Péntek délutánig nyújthat be átjelentkezési kérelmet a lakóhely szerinti jegyzőjéhez az, aki nem lakcíme szerint akar szavazni. Aki ezt nem teszi meg, vasárnap nem adhatja le voksát az országgyűlési választáson a lakóhelyétől eltérő településen. Eddig több mint 91 ezren jelezték, hogy máshol szeretnének szavazni. Átjelentkezési kérelmet az nyújthat be, aki április 6-án Magyarországon van, de lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő helyen tartózkodik, így a voksolás miatt nem kell hazautaznia. Közben ma jár le a szavazási levélcsomagok átvételének határideje is a külképviseleteken, ezért több külképviselet is meghosszabbította nyitva tartását.

A szavazólapok helyes kitöltésére és azok minél hamarabbi leadására hívta fel az erdélyi magyarok figyelmét a bukaresti magyar nagykövet, Zákonyi Botond – ugyanis sok érvénytelen szavazat érkezik a külhoni választóktól a Nemzeti Választási Irodához. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!