2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 06:30

Ciprus ultimátumot kapott az Európai Központi Banktól

2013. március 22., péntek 07:06, frissítve: péntek 17:50

Azonnali megállapodásra szólította fel Ciprust az Európai Központi Bank. Ha a bankválságra nem dolgoznak ki megoldást, hétfőtől nem biztosítanak pénzt a szigetországnak.

Az eurócsoport pénzügyminiszterei tárgyalnának a ciprusi hiteljavaslatról. Ezt a 17 tagállam tárcavezetőivel folytatott konferenciabeszélgetés után közölte a Eurogroup vezetője. A holland politikus szerint az egy hete elfogadott 10 milliárd eurós hitelcsomag mérete nem változik.

Közben a ciprusi parlament a tervek szerint pénteken szavaz az újabb javaslatról. A törvénytervezet átalakítaná a szigetországi bankrendszert, szavatolná a bankbetéteket 100 ezer euró összegig, és egyben lehetővé tenné az euróövezeti mentőcsomag lehívását.

A nicosiai törvényhozás kedden utasította el a nemzetközi mentőcsomagot, mert a majdnem hatmilliárd eurós önrészt a betétek megadóztatásával teremtették volna elő. A bankok továbbra is zárva vannak, az emberek tömegesen szerették volna kivenni a pénzüket. Az egyik legnagyobb bank dolgozói az utcán tüntettek és összecsaptak a rendőrökkel.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!