2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok

Következik:

Híradó 12:00

Brutális rendőrök verték halálra a kihallgatáson

2013. április 10., szerda 21:20, frissítve: csütörtök 10:03

Belehalt a rendőrségi kényszervallatásba egy román állampolgárságú férfi a Bács-Kiskun megyei Izsákon. Az áldozatot lopás gyanújával állították elő. Az őt kihallgató rendőrök folyamatosan verték a férfit – az ügyészség adatai szerint. Azonnal elbocsátották őket, feletteseiket pedig leváltották. Az országos rendőrfőkapitány más rendőri vezetők felelősségét is vizsgálja.

Hétfő délután fél hatkor vitték be a 47 éves férfit az izsáki rendőrőrsre, mert a gyanú szerint láncfűrészt lopott. Az akkor szolgálatban lévő két rendőr hallgatta ki. Vallatás közben agyonverték a gyanú szerint.

Fazekas Géza a Legfőbb Ügyészség főbejárata előtt
Fazekas Géza a Legfőbb Ügyészség főbejárata előtt
Fotó: Marjai János / MTI


Folyamatos bántalmazásról van szó – de ezt a kulcskérdést az ügyészség orvosszakértő bevonásával jelenleg is vizsgálja – jelentette ki a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Fazekas Géza.


A két rendőrt azonnal elbocsátották. Leváltották az izsáki rendőrőrs parancsnokát és a kiskőrösi kapitányság vezetőjét is.

Papp Károly sajtótájékoztatót tart a halálesettel kapcsolatban
Papp Károly sajtótájékoztatót tart a halálesettel kapcsolatban
Fotó: Máthé Zoltán / MTI


„A rendelkezésemre álló jelentések alapján a rendőri intézkedésnél az arányosság, a szükségesség és a fokozatosság elve nem érvényesült. Jogállami keretek között működő rendőrség esetében számomra elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy intézkedés így fejeződjön be” – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

A két rendőr őrizetben van, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, hogy ne szökhessenek meg, és ne befolyásolhassák a nyomozást. Ha bűnösnek találják őket, 12 évet is kaphatnak.

Az izsáki rendőrőrs épülete
Az izsáki rendőrőrs épülete
Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!